Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Το πρωτοφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι απλήρωτοι”

“Το πρωτοφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι απλήρωτοι”

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στην “πρωτοφανή εισβολή” των εργαζομένων στον Σκαραμαγκά, χθες στο Πεντάγωνο δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ “Το πρωτοφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος, απλήρωτοι, χωρίς καμία διασφάλιση του μέλλοντος και με αποφάσεις που εκφράζουν πλήρη ευθύνη κυβερνήσεων”.

Τόνισε πως τα ναυπηγεία είναι ένας κλάδος που βρίσκεται σε κρίση εδώ πολλά χρόνια «και τώρα έχουμε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…» ενώ για τη συνάντηση είπε ότι «Κανονικά έπρεπε να δεχθούν την αντιπροσωπεία, δεν λέω να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι».

Απαντώντας αν έγιναν καλώς όσα έγιναν χθες είπε: «Όταν οι εργαζόμενοι φτάνουν σε ένα σημείο απόγνωσης τι μπορούν να κάνουν; Τι να σας πω; Τουλάχιστον, δεν μπορώ να πω -δεν έχω στοιχεία, ότι είχαν αποφασίσει, είτε γίνει, είτε όχι το ραντεβού, να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Άμυνας. Θα μπορούσε να είχε γίνει το ραντεβού και μετά κάτω από μια οργή να υπάρχει μια πιο μεγάλη διαμαρτυρία. Από τη στιγμή που είχαν ένα ραντεβού θα το έκαναν, θα έπαιρναν την απάντηση, δεν θα τους ικανοποιούσε και τότε δικαιολογημένα θα υπήρχε οργή… Όμως οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν, αύριο η ανεργία θα γίνει πολύ μεγαλύτερη».

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι «ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους να τα μπλοκάρει, να μην περάσουν» και τόνισε: «Μιλάμε για μαζική πολιτική δράση… Εάν στο πρώτο μνημόνιο κατέβαιναν 10 εκατομμύρια Έλληνες στους δρόμους, εάν έξω από τη Βουλή υπήρχαν 2- 3 εκατομμύρια άνθρωποι, (εάν) βούλιαζε η Αθήνα -και δε λέω από κει και πέρα ούτε να μπούνε στη Βουλή, ούτε να καεί η Βουλή, και όλα αυτά τα οποία λέγονται. Ήταν εύκολο να ψηφιστούν; Η κυβέρνηση σου λέει το εξής πράγμα: θα κατέβουν 100- 200 χιλιάδες, θα κουραστούν. Θα περάσουν τα μέτρα, θα απογοητευτούν και θα κουραστούν».

Σχετικά με τις λίστες φοροφυγάδων σημείωσε ότι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μίζες, και τα λοιπά, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα θα αξιοποιηθεί πολιτικά.

«Όμως, όλη αυτή η ιστορία, είτε συνέπεσε τυχαία, είτε είναι στο σύνολό της αληθινή, θα αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή, καταλαβαίνουν και στην Ελλάδα και έξω, ότι πρέπει να υπάρξει μια αναδόμηση του πολιτικού συστήματος για να ξεγελάσει τον κόσμο. Να υπάρχει μια μεταβατική λύση, ενδεχομένως όχι μόνιμη και πιστεύουμε ότι θα αξιοποιηθεί και αυτή η περίπτωση, κάποιους μπορεί να τους χώσουν και στη φυλακή. Κάτι καμένα χαρτιά, κάποιους θα τους σπιλώσουν, για να βγουν τα καθαρά χέρια, οι καθαροί, αδοκίμαστοι πολιτικοί. Εμείς λέμε στον λαό ότι δεν πρέπει να πέσει σε αυτή τη λούμπα. Το σχέδιο αυτό δε λέω ότι όλο εκφράζει μια συνωμοσία», ανέφερε η κ. Παπαρήγα και εκτίμησε πως «στοιχείο της αναδόμησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα».

«Ό,τι χαρτιά έχει αυτήν τη στιγμή η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας και στην Ευρώπη θα τα χρησιμοποιήσει», τόνισε.

Για τη Χρυσή Αυγή, η κ. Παπαρήγα είπε πως σε αυτήν τη φάση δεν εξυπηρετεί τα συντηρητικά κόμματα, γιατί τους κόβει ψήφους, και προσέθεσε: «Θα σας το πω καθαρά, εργατικά λαϊκά στρώματα και νέοι άνθρωποι δε μπορούν να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, το οποίο ιδεολογικά είναι πολύ κοντά στον εθνικοσοσιαλισμό, χρησιμοποιείται για να περάσει η λογική των δύο άκρων και για να τσακιστεί το κίνημα. Τώρα, αν αύριο κληθεί να δώσει κι άλλες υπηρεσίες, δε μπορώ να το πω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον εισαγγελέα σήμερα οι 12 συλληφθέντες για το «ντου» στο Πεντάγωνο

Πρόεδρος εργαζομένων Σκαραμαγκά: “Ζητάω συγγνώμη για ότι συνέβη σήμερα προς το στράτευμα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε