Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

To πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

To πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του κάνει μία μίνι ανασκόπηση των πεπραγμένων της ελληνικής κυβέρνησης και των όσων κατάφερε.

Το 2012 ήταν δύσκολη χρονιά και το 2013 δεν θα είναι εύκολη, αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Tο 2013 θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον, το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε να πάρει μπροστά η οικονομία για να αποκατασταθούν οι αδικίες, παλεύοντας για την ανάκαμψη της χώρας που θα είναι ανταγωνιστική και θα δώσει ευκαιρίες σε όλους.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός για την αποκατάσταση των αδικιών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία – ιδιαίτερα στον ΦΠΑ – που παραμένει πολύ υψηλή».

Έθεσε ως στόχο της επόμενης χρονιάς να πάρει εμπρός η οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες το συντομότερο δυνατό. Υπογράμμισε πως θα κάνει τα πάντα να έρθουν επενδύσεις για να βγούμε από την ανάγκη των δανείων και τον περιορισμό των μνημονίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στις μεταρρύθμισες, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε ότι είμαστε μόνο στην αρχή και ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, επισημαίνοντας ότι «όλοι βλέπουν πια τη διαφορά και δεν θα σταματήσουμε, αν δεν τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε».

Τέλος, ευχήθηκε ενωμένοι να γιορτάσουμε απόψε το πέρασμα από τη χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας στη χρονιά της ελπίδας και ενωμένοι όλοι μαζί την κοινή αυτή ευχή να την κάνουμε πραγματικότητα στο εξής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε