Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το πρόβλημα είναι να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α κύριε Βενιζέλο;

Το πρόβλημα είναι να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α κύριε Βενιζέλο;

O Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αναμφισβήτητα με την πλάτη στον τοίχο. Και μάλλον πρέπει να προσέξει μήπως έχει αρχίσει να χάνει την όποια ψυχραιμία του απέμεινε.

 Αναζητά και ορθώς τρόπους να βγει ο ίδιος και το κόμμα του από τα αδιέξοδα και τον κίνδυνο της εξαφάνισης. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα πνέει τα λοίσθια.

Ο κ.Βενιζέλος, βρίσκεται στο κρίσιμο σταυροδρόμι του. Οι πολιτικές που ακολούθησε ως υποψήφιος Αρχηγός, παλαιότερα, ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών και τώρα ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν αποδίδουν όσο θα ήθελε.

Σίγουρα δεν φταίει για όλα ο Βενιζέλος. Σε κάθε όμως περίπτωση είναι το πλέον προβεβλημένο πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις.

Επομένως, θα πληρώσει επιπλέον, για τα λάθη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Ακόμη κι αυτή την συμμετοχή του-στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά θα την πληρώσει απο εκείνους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν. Το πρόβλημα, δεν είναι μόνο οι σύντροφοί του, που του πριονίζουν την καρέκλα. Το πρόβλημα ο κ. Βενιζέλος το έχει με την κοινωνία. Η συρρίκνωση της παράταξής του, οφείλεται στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε κι αυτοί με τη σειρά του εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ. Οι χιλιάδες άνεργοι, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι, οι παραμελημένοι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και πολλοί άλλοι πραγματικά θιγμένοι, που είδαν τον σοσιαλιστικό ήλιο να βουλιάζει μέσα σε προσωπικές πολιτικές, διαφθορά, πλούτη ορισμένων συντρόφων όπως του Ακη που αποκαλύφθηκαν κι άλλων που, προς το παρόν, μόνο ψιθυρίζονται.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή εξελίσσεται σε πρόβλημα. Ο τρόπος δράσης της ξεφεύγει από κάθε δημοκρατικό κανόνα. Οι επιθέσεις, οι ξυλοδαρμοί κατά των μεταναστών, οι καβγάδες και η γλώσσα που χρησιμοποιεί μέσα στη Βουλή, βρίσκουν όμως ψηφοφόρους και χειροκροτητές στην κοινωνία. Γιατί; Γιατί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παίρνουν το νόμο στα χέρια τους ακολουθώντας μια στρατηγική! Τα σηκώνουν ψηλά και τα δείχνουν, φωνάζοντας ότι “αυτά τα χέρια είναι καθαρά”! Γιατί; βρίσκουν κενό στο γράμμα του νόμου και στη τήρησή του και επιχειρούν να το καλύψουν μόνοι τους. Εδώ, έρχεται ο Βενιζέλος και αναλαμβάνει δράση για να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή.

Στο μεταξύ, η προοδευτική κοινωνία και τα κανάλια, έχουν ξεχάσει την 15χρονη Μυρτώ; Την Μυρτώ της Πάρου, που κακοποιήθηκε από τον πακιστανό.
Το θέμα είναι μόνο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ή οι εθνοσωτήρες μας να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του λαού μας και να μειωθεί απο τους ψηφοφόρους το ποσοστό της Χρυσής Αυγής; Ειναι απολύτως βέβαιο οτι αν τεθεί η Χ.Α εκτός νόμου, θα αυξήσει τα ποσοστά της απο οπαδούς που δεν πιστεύουν σ΄αυτήν, και θα θυμίζει λερναία ύδρα. Και μόνο η συζήτηση που άνοιξε είναι πρόβλημα.

Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, έχουν την ευκαιρία να βάλουν τη χώρα σε μια αναπτυξιακή πορεία. Να λύσουν προβλήματα όχι μόνο στα χαρτιά, με νόμους, αλλά στην πράξη. Ταυτόχρονα, εδώ και τώρα να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Να τιμωρούνται αυστηρά οσοι χρησιμοποιούν παράνομους μετανάστες στις επιχειρήσεις τους. Οσοι νοικιάζουν και στοιβάζουν παράνομους στα σπίτια τους. Σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό, οι αρχές γνωρίζουν ποιοί είναι νόμιμοι και ποιοί όχι. Ταυτόχρονα, οι έχοντες άδεια εργασίας να πληρώνουν τους φόρους τους κι όχι μόνο να εξάγουν συνάλλαγμα. Να έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Απο την άλλη πλευρά, πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν και τελείωσαν το σχολείο στην Ελλάδα και παραμένουν …ανύπαρκτοι στα χαρτιά. Δεν μπορεί μια ευρωπαϊκή χώρα να κρατά μετανάστες ομήρους.

Θυμίζουμε οτι στη δεκαετία του ΄90 με μια κίνηση μάζεψαν κι εστειλαν σε λίγες ημέρες στην πατρίδα τους τα παιδιά των φαναριών, που στην πλειοψηφία τους ήταν αλβανάκια και πίσω τους άθλιοι γονείς και συμμορίες. Σήμερα, έχουμε τους μετανάστες των φαναριών, που άλλοτε είναι χαμογελαστοί κι αλλοτε εξαγριώνονται αν δεν τους επιτρέψεις να καθαρίσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου.

Λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κύριε Βενιζέλο άφησαν τα κενά επάνω στα οποία πατάει και κάνει πολιτική η Χ.Α Είναι ωρα να διορθώσετε τα λάθη σας για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό και να μην φτάσει στο 5%!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε