Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Το προβοκατόρικο δημοσίευμα των FTD που κάνει άνω – κάτω τις εκλογές! – Αναρτήθηκε στα ελληνικά και αποκαλεί επικίνδυνο δημαγωγό τον Τσίπρα

Το προβοκατόρικο δημοσίευμα των FTD που κάνει άνω – κάτω τις εκλογές! – Αναρτήθηκε στα ελληνικά και αποκαλεί επικίνδυνο δημαγωγό τον Τσίπρα

– Ποιά συμφέροντα υποκίνησαν ένα τέτοιου είδους δημοσίευμα;
– Γράφει μεταξύ άλλων: “Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα
– Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά.”
– ΝΔ: “Υποδείξεις αλλού!”
– ΣΥΡΙΖΑ: “Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος τους προστάτες τους”
– Διαμαντοπούλου: Παράρτημα της Αυγής οι γερμανικοί Financial Times
– Παπαδημούλης: Σε λίγο Μέρκελ και Σόϊμπλε θα αρχίσουν να μοιράζουν φυλλάδια της ΝΔ!

Ένα δημοσίευμα στην γερμανική έκδοση των Financial Times και μάλιστα στα ελληνικά έχει κάνει άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό 48 ώρες πριν τις εκλογές.

Είναι προφανές από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάσθηκε – στα ελληνικά – και με τον τρόπο που είναι γραμμένο ότι είναι καθ’ υπαγόρευσιν κάποιων συμφερόντων, άλλοι λένε κερδοσκοπικών και άλλοι πολιτικών και μόνος στόχος ήταν να προκαλέσει αναστάτωση, καχυποψία και πόλωση.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλληλοκατηγορούν ο ένας τον άλλον για την πατρότητα του κειμένου χρησιμοποιώντας σκληρές κουβέντες.

Το κείμενο αλλά και η απίστευτη και πρωτοφανής παρέμβαση ξένου μέσου στην πολιτική ζωή της Ελλάδας έχει προκαλέσει -τουλάχιστον- αίσθηση αλλά και ερωτήματα.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

«Σύσταση προς τους ψηφοφόρους – Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ.
Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά.
Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση και προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας αλλά και υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της δημοκρατίας στη χώρα μας. (διαβάστε όλη την ανακοίνωση)

Η ΝΔ στο ίδιο έντονο ύφος: «Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!». (διαβάστε την είδηση)

Η Άννα Διαμαντοπούλου έριξε ευθέως την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, τολμά οποιαδήποτε ξένη εφημερίδα να γράφει στην ελληνική γλώσσα ένα τέτοιο άρθρο. Πρόκειται για τρομακτική πολιτική απρέπεια, για γεγονός απολύτως απαράδεκτο και καταγγελτέο. Οι Financial Times Deutschland λειτουργούν σαν παράρτημα της εφημερίδας «Αυγή»”, λέει η Αννα Διαμαντοπούλου.

O Δημήτρης Παπαδημούλης πάντως έριξε ευθύνες και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σε λίγο η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε θα έρθουν στην Αθήνα να μοιράσουν φυλλάδια υπερ της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρκελ:Δεν θα πω στους έλληνες τι να ψηφίσουν – Θα…

Σε λίγο θα έρθουν η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε να μοιράσουν φυλλάδια της ΝΔ

Παράρτημα της “Αυγής” οι γερμανικοί FT!

Κείμενο στα ελληνικά στη γερμανική έκδοση των Financial Times: “Αντισταθείτε στον δημαγωγό”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε