Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Το “ράλι” Βενιζέλου στο Παρίσι! Ολάντ:Είμαστε σύμμαχοι της Αθήνας για να απαλυνθεί το Μνημόνιο – Τι ρωτούσε συνεχώς ο Γάλλος Πρόεδρος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– “Βρέθηκα στο Παρίσι εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό”, είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
– 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση – Ορίστηκε ως “προσωπική” γιατί θα παρέβαινε το πρωτόκολλο
– Όλο το παρασκήνιο του ραντεβού
– Τι απάντησε ο Γάλλος Πρόεδρος όταν ο κ.Βενιζέλος του παρουσίασε τις 6 θέσεις του για αναθεώρηση του Μνημονίου
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σαν τους κλέφτες έφυγαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το επιτελείο του με την πρωινή πτήση για Παρίσι.

Το ραντεβού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κλείστηκε την τελευταία στιγμή αλλά δεν έπρεπε να μαθευτεί τίποτα. Κι αυτό γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα γίνει, αφού θα γραφόταν στην προσωπική ατζέντα του Ολάντ και θα παρουσιαζόταν ως μια συνάντηση μεταξύ δυο γνωστών, καθώς το πρωτόκολλο δεν επιτρέπει στον γάλλο Πρόεδρο να βλέπει ηγέτες κομμάτων άλλων χωρών.

Άλλωστε την ίδια δικαιολογία είχαν πει και στον Αλέξη Τσίπρα όταν είχε ζητήσει ραντεβού από τον Ολάντ λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του. Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι ώρα Ελλάδος το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην γαλλική πρωτεύουσα τροχιοδρομούσε στο αεροδρόμιο Ντε Γκώλ.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ.Βενιζέλος περνούσε το κατώφλι των Ηλυσίων Πεδίων με τον Ολάντ να τον υποδέχεται θερμά. Η είδηση είχε διαρρεύσει στην Αθήνα, αλλά όλοι ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή επιφυλακτικοί.
Όμως, το ραντεβού έγινε και κράτησε 40 ολόκληρα λεπτά.

Ο Ολάντ δεν θα έχανε την ευκαιρία να πικάρει έστω και με αυτό τον τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος την Δευτέρα του είπε μπροστά σε 150 και πλεον δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, να προσέχει να μην γίνει Ολαντρέου – δηλαδή σαν τον Παπανδρέου – γιατί ο γαλλικός λαός θα τον στείλει για διακοπές στο Μαρόκο, όπως έκανε με τον Σαρκοζί.

Ήταν δυο παρά πέντε το μεσημέρι όταν ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Παρίσι. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λωράν Φαμπιούς.

“Βρέθηκα στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά “εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό””, είπε ο κ.Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ.Ολάντ άκουσε θετικά τις προτάσεις 6 σημείων του κ.Βενιζέλου για την αναθεώρηση του Μνημονίου.
Ο κ.Βενιζέλος έκανε και μια αναδρομή στο πως φτάσαμε στα 2 μνημόνια, ποιά ήταν τα λάθη που έγιναν κατά την άποψή του και τόνισε στον συνομιλητή του ότι ο ελληνικός λαός είναι σε απόγνωση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, δήλωσε σύμμαχος της Αθήνας στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι συνέπειες του Μνημονίου, θέλοντας έτσι με αυτό τον τρόπο να επικυρώσει και τις χθεσινές δηλώσεις του Φαμπιούς ότι η Γαλλία είναι με τις δυνάμεις που επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι ότι ρωτούσε συνεχώς για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, για όλες τις εξελίξεις, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους συσχετισμούς.

Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού είναι σαφές ότι ο κ. Ολάντ αποστέλλει καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα για το ποιες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί ότι μπορεί να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Θεωρείται επίσης και ως μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιτέθηκε χθες στον Ολάντ χαρακτηρίζοντάς τον Ολαντρέου.

Μετά το Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Οι πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι θα επιδιώξει να έχει επαφές και με άλλους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών προκειμένου να τους παρουσιάσει το σχέδιό του για την αναθεώρηση του Μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Allons enfants de la Patrie! Βενιζέλος και Τσίπρας σφάζονται στην ποδιά του Ολάντ!

Rendez – vous Βενιζέλου – Ολάντ στο Παρίσι!

Γκάφα Τσίπρα με Ολάντ: “Θα γίνει … Ολαντ-ρέου!” – video

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε