Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το στοιχειωμένο σύνδρομο της κουκούλας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.02.2012 | 16:41
Πρώτη δημοσίευση: 15.02.2012 | 16:41

Σε μια δύσκολη συγκυρία και για το κόμμα του , ο Αντ. Σαμαράς , με φόντο τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς στο κέντρο  , στήθηκε και εκφώνησε με θεατρική αποφασιστικότητα μια δήλωση πρόθεσης για τους εμπρηστές και καταστροφείς του κέντρου.

 «Όταν έρθει η ώρα θα βγάλω τις κουκούλες από τα καθάρματα» είπε , θέλοντας  προφανώς να ξορκίσει το πολυσυζητημένο φάντασμα περίπου  δυο δεκαετιών .Η ανάγκη  να καλμάρει την διαχρονική και κλιμακούμενη αγανάκτηση όσων ευθέως πλήττονται και να κατευνάσει τον θυμό του ευρύτερου ακροατηρίου μπορεί να κρίθηκε  επωφελής  προεκλογική επένδυση .

Ωστόσο  είναι πιθανό να βρεθεί αργά  η γρήγορα  μπροστά σε αυτή την μεγαλοστομία  σχετικά με ένα στοιχειωμένο ζήτημα που είναι σύνθετο  . Και θα περιπλέκεται περισσότερο όσο επιδεινώνεται το κοινωνικό πλαίσιο και ζυμώνεται το πολιτικό σκηνικό .

Η κυβέρνηση του κόμματος του, το 2009 επιχείρησε να νομοθετήσει το ιδιώνυμο για την ποινική αντιμετώπιση της χρήσης κουκούλας και απέτυχε . Εκατοντάδες υποθέσεις ατόμων που διώχθηκαν ποινικά για συμμετοχή σε έκτροπα εκκρεμούν εδώ και χρόνια , ενώ η ανάλυση των δεδομένων από τις συλλήψεις και τις προσαγωγές αποκαλύπτει ορισμένες σταθερές . Άνεργοι , ανεπάγγελτοι , περιθωριοποιημένοι έφηβοι και ενήλικες εγχώριοι και αλλοδαποί  σε ποσοστό που διαμορφώνεται στο 25-30% πλέον ,  μετέχουν ως νεοεισερχόμενοι ή ανακυκλούμενοι στον κύκλο της βίας .

 Ένα κύκλου που διευρύνθηκε τα τελευταία χρόνια σε ένα περιβάλλον σταδιακής αυτοαπαξίωσης του πολιτικού συστήματος και ευτελισμού θεσμικών σταθερών  ,που ξεθώριασαν την πραγματική υπόσταση  ενός κράτους δικαίου . Σε ένα περιβάλλον που λίπανε την κουλτούρα της βίας και την έκανε εργαλείο σε μια ετερόκλητη γκάμα πρωταγωνιστών . Από ιδεολόγους μέχρι εγκαθέτους και ληστές .

Όσο αυξάνουν οι άνθρωποι που ψάχνουν βρώσιμα στα σκουπίδια και η ανεργία στους νέους πλησιάζει στο 50% θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από επικοινωνιακές ατάκες  στιβαρών προθέσεων , όχι για να κατέβουν οι κουκούλες αλλά για να μην ξαναπέσουν οι μάσκες .




Γιώργος Μαρνέλλος

Διαβάστε ακόμη

  1. Στάση εργασίας στο STAR! Δεν βγαίνει το δελτίο ειδήσεων!
  2. Αλέξη δεύτερη φορά που τελειώνουν τα ψέματα - Τρίτη δεν θα υπάρξει
  3. 2 δισ. το χρόνο στο ασφαλιστικό σύστημα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
  4. Τέρμα τα ψέματα - Ηρθε η ώρα της αλήθειας για την κυβερνητική ικανότητα της Αριστεράς
  5. Άβατα




   Διαδώστε αυτό το άρθρο