Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το συνέδριο ψήφισε αλλαγή

Το συνέδριο ψήφισε αλλαγή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.11.2009 | 17:20
Πρώτη δημοσίευση: 06.11.2009 | 23:35

Ναι στην αλλαγή είπαν οι σύνεδροι της ΝΔ ψηφίζοντας υπέρ της αλλαγής του καταστατικού και της....

... εκλογής προέδρου από την βάση.
Μια εκλογή που όπως όλα δείχνουν θα είναι ντέρμπι αφού μόλις 1,5% χωρίζει τη Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc γιά το "Εθνος".
Η Alco για το Πρώτο Θέμα δίνει 40,5% στη Ντόρα Μπακογιάννη και 39,7% στον Αντώνη Σαμαρά στον πρώτο γύρο. Για τον δεύτερο γύρο δίνει 47,3% στον Αντώνη Σαμαρά και 44,7% στη Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO

Με γερή δόση αυτοκριτικής ο Κώστας Καραμανλής, με συναισθηματική προσέγγιση των συνέδρων η Ντόρα Μπακογιάννη και με αιχμές για όσους «θεοποιούν» την προσέγγιση του κεντρώου χώρου ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκαν οι πρωταγωνιστές του Συνεδρίου.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ν.Δ. θέλησε να απαντήσει σε όσους του ασκούν σκληρή κριτική για τον τρόπο που κυβέρνησε αλλά και για την απόφαση του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. «Κανείς δεν είναι αλάθητος» είπε και αναγνώρισε ότι έκανε λάθη σε επιλογές προσώπων και πολιτικών. Την ατάκα «όποιος αμφισβητήσει τον επόμενο αρχηγο θα έχει να κάνει μαζί μου» - που ενόχλησε πολλούς- την τροποποίησε λέγοντας «ο επόμενος αρχηγός θα έχει τη στήριξη όλων μας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε με τον αέρα του ..νικητή καρφώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά: «Το εθνικό συμφέρον δεν επιτρέπεται να υποτάσσεται «σε προσωπικές πικρίες, καμουφλαρισμένες με υπερπατριωτισμό».

Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην ανάγκη η Ν.Δ. να ανακτήσει το ηθικό της πλεονέκτημα καθώς και στην ανάγκη πρώτα να ανακτήσει η παράταξη τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων της και μετά να διευρυνθεί προς το κέντρο.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σήκωσε την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά από τις θέσεις τους και από κοινού χαιρέτισαν τα μέλη του συνεδρίου. Πέραν τούτου,  ο κ. Ψωμιάδης βούρκωσε όταν αναφέρθηκε στους αγώνες που έχει δώσει για την παράταξη και πρόσθεσε με νόημα. « Δεν έβαλα υποψηφιότητα για να φύγω. Τώρα ξεκινάει το ταξίδι. Δεν σέρνομαι στα πόδια κανενός».


Το λόγο ζήτησε και πήρε και ο Δ. Αβραμόπουλος. Επανέλαβε τους λόγους που απέσυρε την υποψηφιότητά του ενώ απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε ότι έχει ήσυχη τη συνείδηση του και ότι βρίσκεται μπροστά τους με ειλικρίνεια, προβληματισμό αλλά και αισιοδοξία για το αύριο του κόμματος.

    Διαδώστε αυτό το άρθρο