Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τον Ε. Βενιζέλο θα καλέσει ως μάρτυρα στην επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον Ε. Βενιζέλο θα καλέσει ως μάρτυρα στην επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται χωρίς καμία ανάπαυλα ο ανοιχτός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑΒενιζέλου. Το επόμενο πεδίο μάχη αναμένεται να είναι η επιτροπή της Βουλής για την παραπομπή Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όπου η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καλέσει ως μάρτυρα τον Ε. Βενιζέλο.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και άλλα κυβερνητικά στελέχη:
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο στην αντίληψη μας από αυτές τις επιλογές» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το κόμμα με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχουν στην προκαταρκτική εξέταση.

«Θα κινηθούμε θεσμικά, σοβαρά… Ο στόχος είναι να χυθεί άπλετο φως και να εντοπίσουμε τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλόγως των στοιχείων, είναι έτοιμος να ζητήσει τη σύσταση και Εξεταστικής Επιτροπής για την απόδοση πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως στο στόχαστρο είναι κυρίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν αντιδικούμε με πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Δεν πηγαίνουμε με τη λίστα Λαγκάρντ και την Προανακριτική να ξεκαθαρίσουμε υποτιθέμενους πολιτικούς λογαριασμούς. Γνώμονας μας είναι το εθνικό συμφέρον» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Λαφαζάνης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του Δ.Ν.Τ.. λέγοντας πως «από κατάθεση υπαλλήλου του ΣΔΟΕ προκύπτει πως το ΔΝΤ γνώριζε περί της λίστας και αποθάρρυνε δημοσίους υπαλλήλους από το να την αναζητήσουν, παραπέμποντας στην Ελληνική Κυβέρνηση».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε τη θέση του κόμματος της πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να διευρυνθεί το κατηγορητήριο ενώ χαρακτήρισε ήττα της δημοκρατίας το γεγονός πως δεν ψηφίστηκε η πρόταση του κόμματος της για διερεύνηση ποινικών ευθυνών και για τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών, δηλ. και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και για τον Ευάγγελου Βενιζέλου.
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και για την κατηγορία περί πολιτικής σκευωρίας που απέδωσε στην Κουμουνδούρου.

«Πολιτική σκευωρία σημαίνει κατασκευή κατηγορίας. .. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στην τσέπη, στο συρτάρι του Ευάγγελου Βενιζέλου τη λίστα; Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε να την κρατήσει κρυφή, στην ιδιωτική του κατοχή και να απαντά στη Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών μας πως δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Διαβάστε επίσης:
Εκρηκτικό μίγμα στη Βουλή! Τα ονόματα της Προανακριτικής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε