Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τον Ιούνιο η συζήτηση για την εκλογή των δημοτικών αρχών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Και επί των άρθρων ψηφίστηκε ο «Καλλικράτης» ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα καλέσει σε συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των δημοτικών και περιφερειακών αρχών τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της, η οποία ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο, αλλά κατέστησε σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

Επανέλαβε επίσης τη θέση της κυβέρνησης για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.

«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή», είπε ο Γ. Ραγκούσης για να απαντήσει από πλευράς ΝΔ ο εισηγητής Χρήστος Ζώης πως «θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε