Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τον ματιάσανε! Με πυρετό ο πρώτος σε σταυρούς στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Τον ματιάσανε! Με πυρετό ο πρώτος σε σταυρούς στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό, εξαιτίας και της κούρασης των τελευταίων ημερών λόγω του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο πρωτεύσας με 1.158 ψήφος στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή Νίκος Ανδρουλάκης.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμη το ραντεβού με το πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συζητηθεί το πιθανό ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ.

Η συνάντηση πάντως θα γίνει το αργότερο μέχρι το Σάββατο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα συνεδριάσει η νέα ΚΠΕ προκειμένου να εκλέξει τον νέο Γραμματέα αλλά και το νέο 13μελές Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίοι θα μετέχουν επίσης ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας της ΚΠΕ, ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ. Σύνολο δηλαδή 17 μέλη.

Το πιθανό ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Ν. Ανδρουλάκη και μάλιστα με πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν θα είναι μια εύκολη απόφαση καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντάσεις από άλλα στελέχη του “βενιζελικού” μπλοκ (Κουκουλόπουλος, Αντωνίου….), ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επίσης το σενάριο και άλλων υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γραμματέα, κόντρα στην πρόταση του Προέδρου , είτε από το “βενιζελικό” στρατόπεδο, είτε από την “αντιπολίτευση”. Εκτός και αν η πρόταση Βενιζέλου συσπειρώσει τα στελέχη που τον στηρίζουν.

Για την “αντιπολίτευση” το πιθανότερο σενάριο είναι να μη έχει υποψήφιο, άλλωστε ελέγχει μόνο 40 μέλη περίπου, και να ψηφίσει “λευκό” απέναντι στην πρόταση του Προέδρου, όπως συμβαίνει άλλωστε παραδοσιακά σε παρόμοιες διαδικασίες κατά το παρελθόν

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πάντως ότι στην εκλογή του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το 2008, αν και πρώτη ήταν η Φώφη Γεννηματά με 1.166 ψήφους και δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 807 ψήφους, ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε τον Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος έλαβε 180 ψήφους. ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος 126, ενώ καταμετρήθηκαν 53 λευκά΄και 15 άκυρα. Μάλιστα τότε έγινε μεγάλο θέμα γιατί οι 180 ψήφοι Ξυνίδη ήταν λιγότεροι από το άθροισμα Παναγιωτακόπουλου-λευκών-ακύρων..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάγκαλος: Δεν μου αρέσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο πρόεδρός του

«Φαρμάκι» Βενιζέλου για Κοππά – Της έστειλε πίσω το φάκελο παραίτησης!

H πρόταση – έκπληξη Βενιζέλου για το νεο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κοππά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε