Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τον ρίχνει ο Βενιζελος;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αποστάσεις από τον πρωθυπουργό πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωση του στις 04:45 τα ξημερώματα, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Κάννες!

Ο υπουργός Οικονομικών επανάλαβε ότι είναι αντίθετος με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ειδικά τώρα που -υπό το τελεσίγραφο Μέρκελ και Σαρκοζί- το ερώτημα πρέπει να είναι «ναι ή όχι στο ευρώ»!

«Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς οφείλω να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια: «αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Σημειώνει δε ότι «η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δε μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κρίνει πως «το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόταγμα».

Για μια ακόμη φορά, ζήτησε από την αντιπολίτευση συναίνεση, λέγοντας ότι για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση των Βρυξελλών «δεν αρκούν όμως οι κινήσεις της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», αλλά και η στήριξη της αντιπολίτευσης, ιδίως της αξιωματικής, η οποία «είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ όταν είναι αρνητική θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που καταλήγει η επιστολή Βενιζέλου: το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα… «Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα με ερώτημα: “ναι ή όχι στο ευρώ;” -Τελεσίγραφο Μέρκελ-Σαρκοζι – Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στην ημέρα

 

Επιμένει ο Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου παρά τον εξάψαλμο

Ν.Δ. για τις Κάννες: Επικίνδυνος ο Παπανδρέου και πρέπει να φύγει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε