Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τώρα σας φταίνε τα ΜΜΕ κ .Βενιζέλο;

Με το γνωστό ειρωνικό ύφος που τον χαρακτηρίζει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τα βάζει για ακόμα μια φορά με τα ΜΜΕ που ασοχλούνται με το θέμα των καταθέσεων ελλήνων στην Ελβετία.

Το θέμα αναζωπυρώθηκε όχι από δημοσιογραφική έρευνα, αλλά από ερωτήσεις συναδέλφων του βουλευτών! Οι οποίοι με την σειρά τους “πιάστηκαν” από την δήλωση ενός έλληνα βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου, του κ. Ζησιάδη.
Ο κ. Ζησιάδης είπε: «οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Κι εδώ έρχεται ο κ. Βενιζέλος…

Λέει λοιπόν ότι το μέγεθος της ελληνικής φοροδιαφυγής ειδικά με τις καταθέσεις των ελλήνων στην Ελβετία είναι “ένα από τα πιο προσφιλή θέματα των συζητήσεων”.

Και πως να μην είναι αφού όλα αυτά τα χρόνια κ.Αντιπρόεδρε δεν έχουμε δει να ανοίγει έστω και ένας λογαριασμός;

Μας εγκαλεί λοιπόν και ίσως και να φαντάζεται ότι κρύβεται κάτι πίσω από την ανακίνηση του θέματος τονίζοντας στην ανακοίνωση που έσπευσε να εκδώσει: “Είναι παράδοξο το θέμα αυτό να επανέρχεται τώρα, με την μορφή αποριών ή σχολίων, όταν έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ελβετία να υπογράψει σύμβαση, κατά τα πρότυπα των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογράψει η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.”

Γιατί είναι παράξοδο; Έχει δει κανείς κανένα αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι φυσικά όχι.

Λέει επίσης ότι : “Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνδυασμό με την νομοθετημένη και ισχύουσα άρση του τραπεζικού απορρήτου, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ποιος εξήγαγε και τι ποσά στο εξωτερικό, διαμορφώνει την βάση για μια πιο αποτελεσματική και εστιασμένη επίθεση κατά της φοροδιαφυγής”.

Άρα να υποθέσουμε ότι ξέρετε και δεν μας λέτε;

Και καταλήγουμε όπως πάντα στο ίδιο επιμύθιο….

“Εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία, αυτά θα διαβιβαστούν, για μεν τα πολιτικά πρόσωπα στην Βουλή, για δε άλλες κατηγορίες προσώπων που υπόκεινται σε δήλωση «Πόθεν Έσχες» και δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, δια των οποίων ασκείται μεγάλη επιρροή στην δημόσια ζωή, στην αρμόδια Αρχή. Παραβιάζει συνεπώς ανοιχτές θύρες όποιος, ίσως από συνήθεια, ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται.”

Τα συμπεράσματα δικά σας….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλευτές με μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε