Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τώρα θυμήθηκε το κακό μνημόνιο ο Σημίτης”

Αιχμές κατά του Κ.Σημίτη και κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ από τον Χ.Καστανίδη που αφήνει να εννοηθεί πως θα κατέβει για πρόεδρος στο κόμμα του.

Ο κ. Καστανίδης μίλησε σε εκδήλωση της εφημερίδας “Free Sunday” και απαντώντας σε ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που χαρακτηρίζει “μοιραίο λάθος” το Μνημόνιο, είπε ότι δεν θα τον αποδομήσει και άφησε αιχμές για τη στάση του, λέγοντας: “Εχω μάθει στη ζωή κου να μην αποδομώ τίποτε που ανήκει στην ιστορία μου, την προσωπική και τη συλλογική. Με τον Κώστα Σημίτη, παρά το γεγονός ότι τον στήριξα όταν εκλέχθηκε, όταν ακόμη κανένας δεν έκανε λόγο και δεν χρησιμοποιούσε στο έρκος των οδόντων τη λέξη εκσυγχρονισμός, διαφώνησα, συγκρούστηκα μαζί του, αποχώρησα από την κυβέρνηση, για λόγους που είναι ευρύτερα γνωστοί, αλλά ουδέποτε τον αποδόμησα. Γιατί κι αυτός είναι κομμάτι της ιστορίας, της συλλογικής ιστορίας και της προσωπικής μου ζωής. Κατά τον ίδιο τρόπο, ούτε τώρα θα τον αποδομήσω. Εχω μάθει να σέβομαι τα διαδοχικά βήματα στη ζωή μας, στη συλλογική ζωή και στην προσωπική ζωή. Και υπολογίζω ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας από μας, άρα και ο ίδιος ο Σημίτης, σε σχέση με την ιστορία του κόμματος του οποίου ηγήθηκε. Κατά την άποψη μου, ο κ. Σημίτης δικαιούται να εκφράζει την άποψη του ότι θα έπρεπε να ήταν καλύτερο το Μνημόνιο, αλλά θα έπρεπε να προστρέξει εκείνη τη δύσκολη περίοδο του Μαίου του 2010 να προσφέρει τις πολύτιμες εμπειρίες του πρώην πρωθυπουργού”.

Ο κ. Καστανίδης επισήμανε ότι ως υπουργός, την τελευταία διετία, διαφώνησε ριζικά πολλές φορές στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά δεν έβγαλε αυτές τις διαφωνίες του προς τα έξω και στηλίτευσε τη συμπεριφορά άλλων υπουργών “οι οποίοι αποφαίνονταν ότι κάναμε τα καλύτερα δυνατά, χωρίς καμιά επιφύλαξη, και ξαφνικά ανακάλυψαν -μετά την απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου βέβαια- ότι ήταν λάθος αυτά που έγιναν την προηγούμενη περίοδο, παρά το γεγονός ότι ήταν συμμέτοχοι”.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του Κινήματος και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανασύνταξης της κεντροαριστεράς πάνω στο δίλημμα “δημοκρατία ή αγορές” και σε ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα απάντησε: “Θα ήταν αστόχαστο να σκεφθεί κανείς ότι όσοι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την κεντροαριστερά στην Ελλάδα, θα είναι απόντες από τα μεγάλα στοιχήματα”.

Αρνήθηκε να σχολιάσει την εισαγγελική παρέμβαση για τα στατιστικά στοιχεία της οικονομίας που οδήγησαν στο Μνημόνιο, επειδή η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική κίνηση. Ωστόσο, παρατήρησε ότι η προσφυγή της Ελλάδας στην τριμερή επιτήρηση ανακοινώθηκε τον Μάϊο του 2010, η ολοκλήρωση της καταγραφής του δημοσιονομικού ελλείμματος έγινε τον Νοέμβριο του 2010, μεσολάβησαν πολλοί μήνες και άρα πως αλλοιώθηκαν τα δεδομένα, διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης : Και ξαφνικά ο Σημίτης στο προσκήνιο – Σφοδρή επίθεση στον Γ.Παπανδρέου – Το Μνημόνιο συντάχθηκε “στο πόδι”!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε