Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τόσκας για το ξύλο στους συνταξιούχους: Κάποιοι τσαλαπατήθηκαν, τους ρίξαμε λίγα δακρυγόνα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

«Συνδυασμό ατυχών χειρισμών από τους άνδρες των ΜΑΤ» χαρακτήρισε την συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ των διαδηλωτών συνταξιούχων του ΠΑΜΕ και αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Είπε επίσης πως οι συνταξιούχοι “έπεσαν πάνω” σε άνδρες των ΜΑΤ και κάποιοι “τσαλαπατήθηκαν”!

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως «οι διαδηλώσεις και πορείες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ γίνονται με όσο το δυνατόν λιγότερη αστυνομική παρουσία και στην συγκεκριμένη πορεία ίσως υπήρξε ένας ατυχής συνδυασμός χειρισμών των στιγμών. Αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορεί τις αστυνομικές δυνάμεις για υπερβολικές δράσεις καταστολής των ΜΑΤ. Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει τον ήπιο τρόπο των κατασταλτικών μέτρων που λαμβάνονται από την ΕΛΑΣ, την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα που επιδεικνύεται στην πάταξη του κοινού εγκλήματος και τις «κόκκινες» γραμμές που έχουμε βάλλει…».

Ο Νίκος Τόσκας, μάλιστα, περιγράφοντας το τι συνέβη την περασμένη Παρασκευή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό είπε «πως όταν η πορεία έφτασε μπροστά από τα “Λουλουδάδικα”, ξαφνικά 300 άτομα έπεσαν απάνω στους αστυνομικούς θέλοντας να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί υπήρξε μια ένταση κάποιοι “τσαλαπατήθηκαν”… και οι δυνάμεις Αποκατατάστασης της Τάξης, παρ’ όλο που οι εντολές ήταν να γίνουν απωθήσεις μόνο με χρήση των ασπίδων τους, έκαναν και μια πολύ περιορισμένη χρήση μέσω των “φυσούνων” δακρυγόνων ουσιών. Δεν έγινε καμία μαζική χρήση, όπως γινόντουσαν άλλες εποχές αλλά ήταν μια πολύ περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις…».

Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα θέλησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο που σημειώθηκε λέγοντας στον Στάθη Παναγούλη ότι του κάνει εντύπωση «που επικρίνεται είτε από τα δεξιά, είτε από τον ερωτώντα βουλευτή όταν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΚΚΕ που ήταν εκεί έχουν θέσει το θέμα…».

ΚΚΕ: Όταν βάζετε εμπόδια τότε θα υπάρχει και σύγκρουση στους δρόμους

Η παριστάμενη στην συζήτηση βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον Νίκο Τόσκα όμως βάσει του Κανονισμού της Βουλής δεν μπορούσε να της δοθεί. Λίγο αργότερα όμως όταν συζητήθηκε η δική της επίκαιρη ερώτηση προχώρησε σε μια δήλωση διαμηνύοντας στην κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «δεν μπορεί να βάζετε εμπόδια στην διαμαρτυρία. Και όταν υπάρχουν εμπόδια, όπως οι κλούβες μπροστά από τα “λουλουδάδικα” την περασμένη Παρασκευή στην διαδήλωση για το ασφαλιστικό, τότε θα υπάρχει και σύγκρουση. Αυτός είναι ο ρόλος ο ρόλος του ταξικού κινήματος και αυτός έκαναν και οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις».

Παναγούλης: το Αριστερό ξύλο δεν είναι γλυκύτερο από αυτό της Δεξιάς

Νωρίτερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης είχε αναφέρει ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ περιφρουρούν αποτελεσματικά όλες τις συγκεντρώσεις τους και δεν έχουν ανάγκη την αστυνομία, θυμίζοντας ότι όταν κινδύνευσε σε πορεία να εισβάλουν αναρχικοί στην Βουλή, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ήταν αυτό που την “προστάτεψαν” και πρόσθεσε «εάν ήμουν εγώ υπουργός δεν θα έβαζα ποτέ αστυνομικούς σε διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ».

Ο βουλευτής μάλιστα σε οξύ τόνο είπε στον υπουργό ότι «σήμερα, περίμενα ότι θα ζητούσατε συγγνώμη από αυτός που, όπως είπατε, τσαλαπατήθηκαν…» και πρόσθεσε «το ξύλο είναι το ίδιο. Είτε Δεξιό είναι αυτό, είτε Αριστερό… Μήπως νομίζετε ότι το Αριστερό ξύλο είναι γλυκύτερο από της Δεξιάς; Εγώ θα σας πω ότι είναι και χειρότερο…» και σημείωσε «ως ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να προσέχαμε – και λέω να προσέχαμε γιατί όταν τα έλεγε αυτά ήμουν και εγώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- καθώς εδώ έχω μια σειρά τοποθετήσεων του κ. Τσίπρα που έλεγε ότι πρέπει να καταργηθούν και τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στους διαδηλωτές. Αυτά είχαμε υποσχεθεί, λέγαμε ότι από την ημέρα που θα γινόμασταν κυβέρνηση όλα θα ήταν ρόδινα!» και προειδοποίησε «ας προσέξει το συγκεκριμένο υπουργείο από εδώ και πέρα, γιατί η φορά των γεγονότων δείχνουν ότι καθημερινά θα πολλαπλασιάζονται οι διαδηλώσεις και εάν τις αντιμετωπίζετε με κατασταλτικά μέτρα μπορεί να έχουμε και κάποιο θύμα και τότε, αλίμονο σε αυτόν που θα είναι στο υπουργείο….».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε