Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τόσκας για τα χημικά στους συνταξιούχους: Ήταν θέμα… πρωτοβουλίας

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που χαρακτηρίζει τα χημικά στους συνταξιούχους «θέμα πρωτοβουλίας» και δεν αποκλείει να υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοια περιστατικά!

«Όσο υπάρχει η δυνατότητα της πρωτοβουλίας, μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος της αυθαιρεσίας», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τη χρήση χημικών στην πορεία των συνταξιούχων πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αγορά». Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη, είπε χαρακτηριστικά: “Kάθε στιγμή… Εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, ή η συνείδησή μου ή η πολιτική κίνηση στην οποία ανήκω, είμαι έτοιμος να παραδώσω σκυτάλη σε οποιονδήποτε. Δεν πρέπει να είμαστε “βιδωμένοι” σε καρέκλες”.

Φωτογραφία Eurokinissi

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσόσκα “με πολύ γρήγορους ρυθμούς εδραιώνεται η αντίληψη του ενδεδειγμένου χειρισμού των προβλημάτων του πολίτη”. Σημειώνει δε ότι “όποιος νομίζει ότι οι σκληροί κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια ημέρα είναι βαθιά γελασμένοι. Χρειάζεται χρόνος, μεθόδευση, σχέδιο, εκπαίδευση και αυστηρές οδηγίες” λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας πως: “το κράτος θέλει και αστυνομία και στρατό και κρατικούς θεσμούς. Το ερώτημα είναι τι αστυνομία έχουμε, πως είναι εκπαιδευμένη και πως δρα. Όχι, αν θα έχουμε αστυνομία. Διαχρονικά θα υπάρχουν δυσάρεστες στιγμές. Το ζητούμενο είναι, να είναι ελάχιστες και οι μικρότερες δυνατές. Χρειάζεται και ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές”.

Ταυτόχρονα, παραλληλίζει με “ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί” την πολιτική διεύθυνση της αστυνομίας από αριστερό υπουργό, ενώ ερωτηθείς για την κριτική που του ασκήθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “όλα κρίνονται στην πράξη. Τα λόγια είναι εύκολα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε