Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τούρκοι χάκερς “χτύπησαν” τη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα! Απειλητικά μηνύματα για την Αγιά Σοφιά

Τούρκοι χάκερς “χτύπησαν” τη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα! Απειλητικά μηνύματα για την Αγιά Σοφιά

– Το ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι χάκερς στην σελίδα τους στο facebook
– “Χτύπησαν” τη σελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού, λόγω της αντίδρασης της χώρας μας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά
– Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν προκύπτει χακάρισμα, αλλά τεχνικό πρόβλημα στην σελίδα του πρωθυπουργού που θα αποκατασταθεί
 

Την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα “χτύπησαν” Τούρκοι χάκερς, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στη σελίδα τους στο facebook, τονίζοντας πως ήταν η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά “που είναι δικιά μας”. 

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, που άφησε το εξής μήνυμα: “Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας”.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν προκύπτει χακάρισμα, αλλά τεχνικό πρόβλημα στην σελίδα του πρωθυπουργού που θα αποκατασταθεί.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι χάκερς πανηγυρίζουν και ευχαριστούν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προβολή της είδησης!

Η νέα πρόκληση της Τουρκίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21.06.2017) και μάλιστα φρόντισαν να μεταδοθεί και από την κρατική τηλεόραση. Η ανάγνωση του Κορανίου και η προσευχή έγιναν παρουσία επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα πρόκληση των Τούρκων, υπενθυμίζει ότι η Αγιά Σοφιά είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η συμπεριφορά αυτή «προσβάλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει».

«Πρόκειται για μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας (…) Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Δείτε video

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε