Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τους κάλεσε σε σύσκεψη για να τους ζητήσει να σταματήσουν να διαφωνούν!

Μια σύσκεψη με νόημα προηγήθηκε του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναγκάστηκε να καλέσει κορυφαίους υπουργούς για να τους νουθετήσει…

Στη σύσκεψη που μετείχαν οι κύριοι Πάγκαλος και Παμπούκης και η κυρία Μπιρμπίλη  κύριο αντικείμενό της ήταν να σταματήσουν οι διαφωνίες μεταξύ τους σε κρίσιμα θέματα στον τομέα των επενδύσεων.

‘Ολες τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Περιβάλοντος με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο σε θέματα επενδύσεων, αντάλλαξαν πυρά για θέματα όπως η επένδυση στον Αστακό.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο κ. Παµπούκης είχε δηλώσει ότι η επιστολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος Σπύρου Κουβέλη προς τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ έγινε χωρίς συνεννόηση και τονίζει ότι από εδώ και στο εξής αν θα υπάρξουν στην περιοχή επενδύσεις στο πλαίσιο του Μνηµονίου, ο ίδιος θα φέρει την κύρια ευθύνη.

«Ο Αστακός είναι µια µεγάλη ιδιωτική επένδυση. Μπορεί να πετύχει, µπορεί και όχι. Αυτό αφορά τα µέλη της κοινοπραξίας. Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της προβαίνοντας στις κατά νόµο αδειοδοτήσεις και µάλιστα σε σύντοµο χρόνο. Θυµίζω, πάντως, πως οι εξελίξεις στον Αστακό προηγήθηκαν του Μνηµονίου Συνεργασίας που υπογράψαµε µε το Κατάρ στη Νέα Υόρκη.Από εδώ και πέρα επί ενδεχόµενων επενδύσεων που θα προκύψουν από το Μνηµόνιο την κύρια ευθύνη εκ µέρους της κυβέρνησης φέρει ο υπογράφων, φυσικά µε τη συνεργασία και τη συνέργεια των συναδέλφων µου. Αποκλειστικός γνώµονας της πολιτικής µας είναι η διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας. Αυτό προϋποθέτει διαφάνεια, συλλογική δουλειά, υπευθυνότητα και δέουσα σοβαρότητα», είχε δηλώσει ο κ. Παμπούκης.

Την ίδια μέρα και η κα Τίνα Μπιρμπίλη είχε εμφανιστεί μέσω της ίδιας εφημερίδας, επιφυλακτική για το μεγάλο ενεργειακό project του Αστακού.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο της κοινοπραξίας Αstakos Ρower Ρlan Consortium, η υπουργός φέρεται να έχει ζητήσει εγγράφως από τη ΡΑΕ περισσότερα στοιχεία, τόσο για την επιχειρηματική υπόσταση των μελών της συγκεκριμένης κοινοπραξίας, όσο και για το αν είναι επαρκείς οι μελέτες σχετικά με την επικινδυνότητα του καυσίμου LΡG, καθώς και για τις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει η διάθεση στην ελληνική αγορά του συνόλου της παραγόμενης ενέργειας από τη μονάδα ηλεκτρισμού των 1.010 ΜW.

Η υπουργός εμφανίζεται να διατηρεί επιφυλάξεις κατά πόσον θα διοχετευθεί, όπως είναι η πρόθεση της κοινοπραξίας, το 70% της παραγόμενης ενέργειας της μονάδας στην Ιταλία και δεν θα διοχετευθεί τελικά και το 100% στην ελληνική αγορά.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε