Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τους τρόμαξαν οι Αγανακτισμένοι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κάποιοι μιλούν ήδη για την πρώτη επιτυχία των “Αγανακτισμένων”. Φαίνεται ότι η ογκωδέστατη συγκέντρωση χθες στο Σύνταγμα

αποτέλεσε έκπληξη, δυσάρεστη, για πολλούς και ειδικά για τους κυβερνώντες. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι το κλίμα οργής που επικρατεί και πλέον εκδηλώνεται έγινε ένα ακόμη επιχείρημα στους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν.
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι οι τελευταίες συγκεντρώσεις και ειδικά η χθεσινή οδήγησαν ακόμη και στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή είναι για μερικές ημέρες, αόριστα, δεν έχει προσδιοριστεί νέα ημερομηνία.
Αντί του Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με υπουργούς για να “κλείσει” το μεσοπρόθεσμο με τρόπο ώστε να το δεχθεί η τρόικα.
Ωστόσο τα μεγαλύτερα αγκάθια είναι η μείωση του αφορολόγητου και ο διπλασιασμός της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη λαϊκή οργή καθώς θα αποτελέσουν ένα ακόμη ευθύτατο χτύπημα στο μέσο και το μικρό εισόδημα.
Και τα δύο μέτρα θεωρούνται μονόδρομος και έτσι αναζητείται λύση αναχαίτισης του κλίματος αγανάκτησης που χθες ξεπέρασε κάθε ευρωπαϊκό προηγούμενο στην Ελλάδα…

Διαβάστε επίσης:
80.000 οι “Αγανακτισμένοι” στο Σύνταγμα – Πανευρωπαϊκή πρωτιά στη χθεσινή συγκέντρωση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε