Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Τράμπα” έκαναν τις αρμοδιότητες Βαρεμένος – Χριστοδουλοπούλου

“Τράμπα” έκαναν τις αρμοδιότητες Βαρεμένος – Χριστοδουλοπούλου

Ανταλλαγές χαρτοφυλακίων και αρμοδιοτήτων μεταξύ του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου και της Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλης Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Η ευθύνη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες των βουλευτών και των Οικονομικών των Κομμάτων θα περάσουν από την Γ’ Αντιπρόεδρο στον Β’ Αντιπρόεδρο της Βουλής , ενώ σε «αντιστάθμισμα» η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, το οποίο που ήταν να αναλάβει ο Β’ Αντιπροεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ήταν μια επιθυμία της κυρίας Τασίας Χριστδουλοπούλου γι αυτό και στην απόφαση σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, που έχει γίνει από προχθές ανακοινωθεί, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, είχε τοποθετηθεί μέλος της.

Να υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών είχε κρατήσει η ίδια η τότε Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια όπως είχε τότε πει συμβολική κίνηση. Σε ότι αφορά την προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και του Πόθεν Έσχες των βουλευτών, στην προηγούμενη Βουλή, την είχε η Γ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Το κάθε ένα πάντως από αυτά τα δύο «χαρτοφυλάκια» έχουν το δικό τους …βάρος. Καθώς ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος θα πρέπει να επιταχύνει την ολοκλήρωση των ελέγχων καθώς το τελευταίο βουλευτικό πόθεν έσχες που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι αυτό που αφορούσε το οικονομικό έτος 2011!

Κοινοβουλευτική μαεστρία, όμως, θα χρειαστεί να επιδείξει και η Γ Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοφιλοπούλου ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Και αυτό όχι μόνο για τα μεγάλα θεσμικά θέματα που έχει μπροστά της η Επιτροπή για να εργαστεί, ούτε και γιατί σε αυτή την Επιτροπή επέλεξαν να μετέχουν οι πρόεδροι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Βασίλης Λεβέντης και ο «πρώην» Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτά, ίσως είναι το «ευκολάκι». Το δύσκολο είναι με το τι θα κάνει με τις υποεπιτροπές που είχε επιβάλλει και ανοίξει η προκάτοχός της στην προεδρία της Επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου και αφορούσαν την «επαναψηλάφηση» της υπόθεσης της Siemens (στην οποία εκκρεμεί μεταξύ άλλων και η εκτέλεση της απόφασης για να κλητευφθεί και να εξαταστεί από τους βουλευτές ο διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα) καθώς και τι θα γίνει με τον έλεγχο της πορείας έρευνας της λίστας Λαγκάρντ, που και αυτό το θέμα είχε παράλληλα ανοίξει στην Επιτροπή η κυρία Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αυτά είναι τα δύσκολα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε