Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε όχι στην μείωση του κατώτατου μισθού

Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, εκφράζουν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης. Για τον 13ο και 14ο  μισθό που θέλουν να καταργήσουν τι λένε άραγε;

Σημειώνουν ότι “οι τελευταίες απαιτήσεις της Τρόικας προκαλούν απορία και οργή” και καλούν την κυβέρνηση να πει “ένα ευγενικό, αλλά στιβαρό όχι”.

Οι τρεις βουλευτές απορρίπτουν τις αιτιάσεις της Τρόικας ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς, όπως επισημαίνουν,”με τη λογική αυτή οι οικονομίες του Μπαγκλαντές και της Νιγηρίας θα ήταν πρώτες παγκοσμίως, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και εκείνες της Γερμανίας και της Σουηδίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης”.

“Δεν υπάρχει καμία ‘οικονομική λογική’ στην πρόταση των δανειστών μας. Χωρίς να ενδίδουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο στην πίεση των εκπροσώπων της Τρόικας, παρά το ιδεολογικό. Η έννοια του κατώτερου μισθού ισχυρίζονται πως πρέπει να καταργηθεί διότι η ‘αγορά εργασίας’ πρέπει να απορρυθμιστεί. Δεν υπάρχει οικονομικό σκεπτικό- δόγμα είναι”, επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη “να υπάρξει μια συνολική και τεκμηριωμένη αντίσταση, σε αυτή την ακατανόητη απαίτηση, από εργοδότες, εργαζόμενους, κυβέρνηση και κόμματα”, ενώ καταλήγουν τονίζοντας:

“Σε όλα υπάρχουν όρια. Το επιχείρημα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση και δεν μπορούμε να αντιταχθούμε στους αρωγούς μας δεν στέκει. Αν, για να εισπράξουμε τη βοήθεια της Τρόικας, πρέπει να διαλυθεί η ελληνική κοινωνία, η απάντηση είναι: “τη βοήθεια τη χρειαζόμαστε ακριβώς για να αποφύγουμε αυτή τη διάλυση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέλουν να κόψουν τον 13ο και να “μοιράσουν” τον 14ο μισθό!

Με απόφαση της κυβέρνησης η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα – Καταργείται ο 14ος μισθός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε