Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρέμουν την ακυβερνησία στην Ελλάδα

Τρέμουν την ακυβερνησία στην Ελλάδα

Από τα όσα ανέφερε ο Μάριο Μόντι στη συνάντησή του με τον Ε. Βενιζέλο στη Ρώμη το συμπέρασμα είναι πως οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά απαιτούν τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και η απαίτησή τους αυτή απορρέει από τον φόβο της διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τη συνεδρίαση του eurogroup στις 21 Ιουνίου, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, καθώς οι αναταράξεις στη χώρα προκαλούν τριγμούς και θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο για την Ισπανία που αποτελεί και το φόβητρο καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στη ζώνη του ευρώ.

Οι διεργασίες που θα απαιτηθούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς όλα δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία, οδήγησαν τον Ιταλό πρωθυπουργό να κάνει έκκληση για σχηματισμό κυβέρνησης έστω ως την παραμονή της Συνόδου Κορυφής όπου το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η Ελλάδα.

Ο Μάριο Μόντι μίλησε ακόμη και για οικουμενική κυβέρνηση καθώς είναι δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να κλείσουν έστω το ένα μέτωπο και να ρίξουν αμέσως μετά το βάρος στο σχέδιο για την Ισπανία.

Ο Μάριο Μόντι τις επόμενες ημέρες θα έχει μια ακόμη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουα Ολάντ ενόψει της Συνόδου Κορυφής, όπου θεωρείται βέβαιο ότι το κύριο μενού στο τραπέζι θα είναιη Ελλάδα και η Ισπανία.

Διαβάστε επίσης:
Συναγερμός στην Ευρώπη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – Μπλόκο στις αναλήψεις και κλείσιμο συνόρων το σχέδιο

Παίρνουν σειρά Κύπρος και Ιταλία; – Ρεν: δεν κάνω εικασίες

“Μπαρούφες” τα περί ακύρωσης του μνημονίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε