Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τρικυμία” στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καύση των νεκρών – ”Βίαιη πράξη” λέει ο Κατσίκης

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Νέα ”τρικυμία” στους κόλπους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκαλεί το θέμα της αποτέφρωσης νεκρών. Ο εισηγητής του συγκυβερνόντος κόμματος, Κώστας Κατσίκης, στη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, εξέφρασε την διαφωνία του στην διάταξη που παρέχει την δυνατότητα αποτεφρωτηρίων με σύμπραξη μεταξύ ιδιωτών και φορέων της Αυτοδιοίκησης. 

Ο κ. Κώστας Κατσίκης είπε πως θα καταψηφίσει το άρθρο 133 του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ υποστηρίζοντας πως «η αποτέφρωση είναι μια βίαιη πράξη» και μάλιστα επισήμανε πως σε περίπτωση που στην Ολομέλεια τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας οι ΑΝΕΛ «θα ψηφίσουν κατά συνείδηση».

Η διάταξη δεν κινδυνεύει να μην περάσει από την Επιτροπή ούτε να μην ψηφιστεί από την Ολομέλεια, καθώς πολλές από τις προηγούμενες σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν βρει την θετική στήριξη κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Ένα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που θα υπερψηφίσει την διάταξη είναι το Ποτάμι. Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Γιώργος Αμυράς είχε καταθέσει και είχε συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής επίκαιρη ερώτηση για το γεγονός ότι «κωλυσιεργεί» η δημιουργία των αποτεφρωτηρίων .

Τότε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία μιλώντας για σκοταδιστικές δυνάμεις που αντιτίθεται σε ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και εμποδίζουν τους δήμους να προσχωρήσουν στην ίδρυση και λειτουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών.  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε