Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επανασύσταση Εργατικής Εστίας και ΟΕΚ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επανασύσταση Εργατικής Εστίας και ΟΕΚ

Την άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (OEK) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (OEE), οι οποίοι καταργήθηκαν με απόφαση του δεύτερου Μνημονίου, ζητά με τροπολογία του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σημειώνεται ότι: «Αντίθετα με την -πρωτοφανούς κυνικότητας και αναλγησίας- αιτιολογία του Μνημονίου ότι “οι κοινωνικές δαπάνες που εξυπηρετούσαν οι δύο οργανισμοί είναι μικρής προτεραιότητας”, θεωρούμε ότι οι ανάγκες της εργατικής τάξης για στέγαση, επιδότηση στεγαστικών δανείων και ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και διακοπών, πολιτισμού και ψυχαγωγίας είναι πρωταρχικές και κατεπείγουσες, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δυο δε Οργανισμοί ουδόλως επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία δεδομένου ότι τα έσοδά τους προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουν μάλιστα και «κατεπείγουσα ανάγκη επέκτασης» του ΟΕΚ και του ΟΕΕ –γι’ αυτό και προτείνουν τη λήψη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και την αναβάθμισή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 1η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά επανασύσταση του ΟΕΚ και της ΕΕ

Ποιοι εντάσσονται στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας το 2013

 

Να μην κλείσει η Φοιτητική Εστία της ΑΣΟΕΕ ζητούν οι φοιτητέ

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την αξιολόγηση στα σχολεία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε