Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο “κόφτη” και μετά το 2019

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανησυχητικά μηνύματα εκπέμπει η κυβέρνηση τόσο με την ομιλία Χουλιαράκη την Παρασκευή, όσο και με την απάντηση του υπουργού Οικονομικών, σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας για την διαπραγμάτευση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έριξε το βάρος της ευθύνης σε ΔΝΤ και ευρωπαϊκούς θεσμούς που διαφωνούν μεταξύ τους, άφησε όμως… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ή “κόφτη” μετά το 2019, λέγοντας πως “το ΔΝΤ λέει ότι “εδώ που είμαστε και με τα μέτρα που πήραμε το 2018 θα έχουμε 1,5% πλεόνασμα. Εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε ότι θα έχουμε πλεόνασμα 3,5%.

Γι αυτό οι Ευρωπαίοι έλεγαν τότε ότι δεν θέλουν τον κόφτη, ενώ το ΔΝΤ υποστήριζε το αντίθετο. Άρα όταν λέω ότι η διαφορά μας με το ΔΝΤ είναι 300 εκατ. ευρώ, αυτή αφορά το 2018. Για την μετά το 2018 περίοδο, ο υπουργός ανέφερε ότι για τα έτη 2019-2020, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1,5% και ο «καβγάς για τον κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός» οφείλεται στη διχογνωμία ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε