Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Η μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες που έκρινε τα πάντα!

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

Μια μυστική και… μεταμεσονύκτια συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το “βαρύ πυροβολικό” της διαπραγμάτευσης αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv.

Το βράδυ της Πέμπτης, 09.02.2017 βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Euro Working Group, η οποία και ολοκληρώθηκε χωρίς να μας κάνει ιδιαίτερα… σοφότερους. Τα “αν” ήταν πολλά και δεν βγήκε κανένας “λευκός καπνός” όπως άλλωστε… αναμενόταν.

Το βράδυ της Παρασκευής, 10.12.2017 συνεδρίασε και το άτυπο Eurogroup, στο οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπραγματεύτηκε με το… βαρύ πυροβολικό της διαπραγμάτευσης.

Μεταξύ των δύο αυτών συσκέψεων, όμως, έγινε και μία ακόμη που έμεινε… κρυφή, αν και όχι για πολύ.

Πού ήταν ο… Τσακαλώτος

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του Euro Working Group της Πέμπτης, λοιπόν, έλαβε χώρα μία επίσης σημαντική σύσκεψη. Ξεκίνησε μετά το Euro Working Group και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ συμμετείχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Πιερ Μοσκοβισί.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, όμως, συμμετείχαν τηλεφωνικά και… όλοι οι υπόλοιποι! Ποιοί ήταν αυτοί;  Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάριο Ντράγκι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και ο Πολ Τόμσεν.

Σαν να λέμε δηλαδή η… dream team της διαπραγμάτευσης. Οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν πως αυτές οι επικοινωνίες έφεραν… πιο κοντά την Ευρώπη και το ΔΝΤ (των οποίων οι απόψεις για το ελληνικό ζήτημα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες το τελευταίο διάστημ). Κάτι που μοιάζει να επιβεβαιώνεται και από το ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για “πρόοδο” μετά την αποψινή συνεδρίαση στηις Βρυξέλλες…

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της τηλεοπτικής εκπομπής Live News, όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε