Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τσακαλώτος στη Βουλή: “Κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο”! [vid]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν έχει υποστεί μετάλλαξη ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Επιππλέον ο υπουργός Οικονομικών είπε πως οι πολίτες γνώριζαν την ύπαρξη του Υπερταμείου, όταν προσήλθαν στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015.

 

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν υπέστη ό,τι ο Απόστολος Παύλος στον δρόμο για την Δαμασκό”, αλλά ακολουθεί μια πολιτική, που είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών.

“Δεν έγινε μετάλλαξη, αλλά συμβιβασμός και μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο” είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση:”Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτόν τον συμβιβασμό να προστατεύσουμε όσα είναι δημόσια. Τεράστια η διαφορά του Υπερταμείου με το δικό σας ΤΑΙΠΕΔ. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες με διάρκεια ζωής λιγότερα από 50 χρόνια. Είναι ταμείο που έχει και αποκρατικοποιήσεις και αύξηση περιουσίας με άλλους τρόπους”.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο ίδιος υποστήριξε, δε, ότι οι πολίτες γνώριζαν την ύπαρξη του Υπερταμείου, όταν προσήλθαν στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015.

“Πήγαμε στον λαό με αυτόν τον συμβιβασμό. Είναι προφανές ότι, αν δεν είχαμε την πίεση των πιστωτών, δεν θα είχαμε αυτό το Ταμείο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο -δεν πανηγυρίζουμε- είπαμε ως Αριστερά πως κάθε εμπόδιο σε καλό και πετύχαμε ότι τα μισά έσοδα θα πάνε για επενδύσεις και διαπραγματευτήκαμε ότι η αύξηση της αξίας δεν θα γίνει μόνο με ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και με άλλα μέσα. Όσοι έχουν περισσότερη φαντασία, καταλαβαίνουν ότι μπορείς να πάρεις ακίνητο με περιορισμένη αξία και με ιδιωτικό χρήμα να το αξιοποιήσεις”, υπογράμμισε.

“Έχουμε υποχρέωση για την απολιτικοποίηση του κράτους” είπε ο υπουργός σε άλλο σημείο, για να εξηγήσει πως η κυβέρνηση προτίθεται να διακόψει τους “ρουσφετολογικούς” διορισμούς στις ΔΕΚΟ.

 

Κόντρα Τσακαλώτου – Βλάχου

 

Ένταση επικράτησε, όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, διέκοπτε τον υπουργό Οικονομικών.

“Θα με αφήσετε να μιλήσω;” επαναλάμβανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ. Βλάχο. “Δεν με αφήνετε να μιλήσω και είναι προφανές ότι το κάνετε σκοπίμως”, του είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά με τον κ. Τσακαλώτο να απευθύνεται και πάλι στον βουλευτή της Ν.Δ., λέγοντας πως “εκπλήσσομαι για εσάς. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε. Ειλικρινά δεν το περίμενα από εσάς”.

Σε άλλο σημείο και ενώ έχει προσπαθήσει ξανά να πάρει τον λόγο, από τα έδρανα της ΝΔ ακούστηκαν ξανά φωνές, με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά πως “αυτό που κάνεις είναι γαϊδουριά, δεν είναι καθόλου σωστό”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε