Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσακώνονται στην Βουλή για τα μάτια του κόσμου

Το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί αλλά για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους όλα τα κόμματα αλλά και βουλευτές εξαπολύουν απειλές χωρίς αντίκρυσμα.

Aντι να δείξουν την δέουσα σοβαρότητα και να δουλέψουν να βγούμε από την κρίση κάνουν ότι τσακώνονται ενώ το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διάλογος που ακολουθεί:

Ο κ.Γιωργος Βλάχος απείλησε να μην ψηφίσει η ΝΔ πολλά άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Βενιζέλος: “Κύριε Βλάχο,  πήρατε μεγάλη φόρα, λέγοντας: «Δεν θα ψηφίσουμε τα άρθρα, έτσι θα μετέχουμε». Ή μετέχετε ή δεν μετέχετε.”

Βλάχος: Τα έχετε μπερδέψει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Βλάχο, σας παρακαλώ.

ΒΛΑΧΟΣ: Σας παρακαλώ.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Θα αναλάβετε την ευθύνη της πολιτικής σας συμμετοχής στη διαχείριση του εθνικού προβλήματος. Αυτό το παιγνίδι του μέσα-έξω, της αντιπολιτευόμενης Συμπολίτευσης και της συμπολιτευόμενης Αντιπολίτευσης δεν θα συνεχιστεί…”

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: “….συμφωνούμε, στηρίζουμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου, καταλαβαίνουμε απολύτως την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά δεν μπορούμε να ακυρώσουμε και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Αυτό είναι όλο και είμαι βέβαιος ότι και εσείς συμφωνείτε απολύτως. Και έχουμε όλο τον καιρό με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αμοιβαίες εξηγήσεις –αν θέλετε, αν υπάρχουν πράγματα, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί στις σωστές τους διαστάσεις- να υπάρξουν συγκλίσεις. Αυτή είναι όλη η συζήτηση…”

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Κύριε Χατζηδάκη, εκτιμώ πολύ το συναινετικό σας ύφος και τη διάθεσή σας.
Απλώς, θέλω να καταλάβετε το εξής: Εγώ δεν είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Εγώ είμαι Υπουργός της Κυβέρνησης του κυρίου Παπαδήμου και είμαι και Υπουργός σας. Όσο είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είμαι και Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σας πω… Χειροκροτήστε! Ήταν η στιγμή.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε