Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: Ακραίες φωνές υπονομεύουν και αποσταθεροποιούν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έμμεση αναφορά στη στάση του Ερντογάν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές το τελευταίο που χρειάζεται είναι οι ακραίες φωνές που υπονομεύουν την τη σταθερότητα της περιοχής.

Το τριμερές σχήμα ενδυναμώνει τις σχέσεις των τριών χωρών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί έναν στρατηγικό πυλώνα συνεργασίας και ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στις πυρκαγιές στο Ισραήλ και τη συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων για την καταπολέμησή τους.
Αλλάζουν πολλά στον κόσμο και στην περιοχή μας, έχουμε μια νέα πραγματικότητα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, που οδηγεί τις χώρες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προσαρμογής σε αυτό το νέο σκηνικό.
Οι σχέσεις των δυο χωρών στηρίζονται στην ειλικρίνεια και είναι αυθεντικές, τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι συμφωνήθηκε να γίνει η επόμενη τριμερής σύνοδος στη Θεσσαλονίκη.
Στον τομέα της οικονομίας η Ελλάδα, ειδικά στον τομέα της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της αξιοποίησης των νέων επιστημόνων των χωρών, δίδει ιδιαίτερη σημασία. Στόχος, είπε ο Πρωθυπουργός είναι η Ελλάδα να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε την ιδέα του Πρωθυπουργού του Ισραήλ για τη δημιουργία ενός κέντρου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, τονίζοντας ότι σε αυτό θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και άλλες χώρες.
Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στη Συρία ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το τελευταίο που χρειάζεται είναι οι ακραίες φωνές που υπονομεύουν την τη σταθερότητα της περιοχής.
Οι επιθέσεις στην Ευρώπη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική επιβεβαιώνουν ότι η τρομοκρατία αποτελεί παγκόσμια απειλή. Στο περιβάλλον αυτό καθίσταται επιβεβλημένη η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαία η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα του παλαιστινιακού.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε