Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας: Διαπλοκή και ξένα αρπακτικά θέλουν να επωφεληθούν από την κρίση

Τσίπρας: Διαπλοκή και ξένα αρπακτικά θέλουν να επωφεληθούν από την κρίση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Θράκη, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως η διαπλοκή ψάχνει τρόπους για να επωφεληθεί και την περίοδο της κρίσης.

«Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας στην Αλεξανδρούπολη το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επί πολλά χρόνια δεν ακολουθήθηκε σωστό αναπτυξιακό μοντέλο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς χάριν της διαπλοκής, στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων.

Πρόσθεσε επίσης ότι στις ανεπτυγμένες χώρες δεν γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» και οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους.
Χαρακτήρισε “κούφιο” το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων, αναφέροντας ότι η Θράκη είναι τόπος με ιδιαίτερες αναπτυξιακές ικανότητες.

«Εμείς έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, έχουμε σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θράκης και πιστεύουμε ότι αυτό το σχέδιο μπορούμε να το κάνουμε πράξη αρκεί να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Αρκεί να πιστέψουμε στην δύναμη που έχουμε αν ενώσουμε δυνάμεις, αν αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα και την καταστροφή του μνημονίου και αν θελήσουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα που μας οδήγησαν ως εδώ. Πιστεύουμε βαθιά ότι αυτός ο λαός και αυτός ο τόπος μπορεί να ελευθερώσει τεράστια δημιουργική ενέργεια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξαναχτίσουμε σε στέρεα θεμέλια μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο μας. Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, αρκεί να μην αποδεχθούμε την μοίρα μας. Να μην αποδεχθούμε ότι αυτός ο τόπος θα μετατραπεί σε μια αποικία χρέους, να μην αποδεχθούμε ότι εμείς και οι επόμενες γενιές θα ζήσουμε υποτελείς σε νέους αποικιοκράτες. Να πάρουμε δύναμη από την ιστορία μας, από τους αγώνες μας, από την πίστη μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσοστό ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στην εστίαση, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, για να τονίσει πως το τρίπτυχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ναυτιλία, στον τουρισμό και στις εξαγωγές.

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, του αεροδρομίου και του σιδηροδρόμου, τονίζοντας πως η περιοχή μπορεί να απελευθερώσει τεράστια δημιουργική ενέργεια.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας συμμετείχε και σε διάλογο με τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης κ.ά. για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραούλ Κάστρο σε Aλέξη Τσίπρα: “Ωστε εσύ είσαι ο Έλληνας που όλοι περιμένουν να γίνεις πρωθυπουργός;”

Ποια κόμματα αντέδρασαν με την επιλογή Σταυρίδη στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ

Τσίπρας: Να γίνουν τώρα εκλογές αντί να ληφθούν μέτρα

“Αν είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταφέρει να θέσει όρους στους δανειστές”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε