Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας: “Εάν έχετε αποφασίσει στάση πληρωμών στους δήμους πείτε το”

Τσίπρας: “Εάν έχετε αποφασίσει στάση πληρωμών στους δήμους πείτε το”

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, έκρουσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το προεδρείο της ΚΕΔΕ τού μετέφερε τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η περικοπή κατά 60% των κρατικών εσόδων, των πόρων των λεγόμενων ΚΑΠ και η επιπλέον μείωση 30% από το φετινό προϋπολογισμό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους δήμους σε χρεοκοπία, είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι οι δήμοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να εκπληρώνουν τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις ούτε να παρέχουν την ανταποδοτική στήριξη στους πολίτες, αλλά, βεβαίως, ούτε και να πληρώνουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους.

Απευθύνουμε έκκληση για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, είπε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην ΚΕΔΕ, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις της σύντομα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η χώρα βυθίζεται και αν δεν αλλάξουμε ρότα, αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μέσα σε μία απερίγραπτη κοινωνική ένταση».

Η στάση πληρωμών δεν μπορεί να ξεκινήσει από τους δημάρχους και τους δήμους, είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από την κυβέρνηση «αν έχει αποφασίσει στάση πληρωμών, ας βγει να το δηλώσει, όχι να το μεταφέρει στους δημάρχους, στους αιρετούς εκπροσώπους. Γιατί σε τελική ανάλυση, ο απλός κόσμος το δήμαρχο βλέπει μπροστά του και όχι τον αρμόδιο υπουργό ή τους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν νέες περικοπές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε