Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας: Εγώ έδωσα εντολή στον Βαρουφάκη για το plan b – Κάλυψη στον πρώην υπουργό Οικονομικών για το σχέδιο, αλλά με αιχμές για την πολιτική του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ήταν σχέδιο άμυνας της χώρας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας
– Για έκτακτη ανάγκη και σχέδιο Grexit των δανειστών έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός
– Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο για έξοδο από ευρώ, συμπλήρωσε
– Στο κόκκινο η κόντρα στη Βουλή για το σχέδιο Βαρουφάκη

“Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης” είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

Ωστόσο υπογράμμισε πως σχέδια εξόδου της χώρας δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για το διαβόητο plan b του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

“Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε;” διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Αντι να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit καλύτερα να απευθυνθείτε σε αυτούς που καλλιεργόυσαν το Grexit. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για το Plan Β των Βρυξελλών 1000 σελίδων; Για πρώτη φορά είχε ακουστεί ότι η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο το 2012. Το σχέδιο αυτό επικαιροποιείται συνεχώς. Οι εταίροι και οι δανειστές μας είχαν έτοιμο ένα σχέδιο Grexit. Εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας; Είχαμε υποχρεώση απέναντι στους πολίτες να προετοιμαστούμε απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μην ψάχνετε στον κ. Βαρουφάκη για σκάνδαλα κ. Γεννηματά. Αλλά στη δική σας αυλή, όπως τα υποβρύχια”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.


“Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα και για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα. Μπορείτε να τον κατηγορείτε γι΄αυτά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια!” είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός των οικονομικών κυρία Γεννηματά την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του, δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός δεν έκρυβε τις λίστες των φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Και ο δικός μου συνεργάτης κυρία Γεννηματά δεν είχε αφορλόγητα- όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά-αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ”

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε “αλλοπρόσαλη στρατηγική” με την οποία “έφερε το grexit στην αυλή μας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε