Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τσίπρας: Ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία

Τσίπρας: Ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία

Άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προκαταλήψεις ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ώρα να αναδειχθεί μία κυβέρνηση της αριστεράς πλησιάζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα, ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία» και αυτό το βήμα θα γίνει στις 17 Ιουνίου, όταν ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, μία εντολή, εξουσίας, δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και ελπίδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», ζητώντας την ψήφο του λαού για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και υπό το πρίσμα αυτό, χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές δημοψήφισμα, κατά του Μνημονίου.

Στην οξύτατη κριτική που άσκησε κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο δικομματισμός δίνει την τελευταία, απελπισμένη μάχη οπισθοφυλακής και είναι ένας κόσμος που φεύγει, ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα υποστηρίγματά τους, της διαπλοκής, είπε ο κ.Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «επειδή φεύγουν, μαίνονται, βυσσοδομούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και λοιδορούν».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν αφού λεηλάτησαν τη χώρα, γιατί προσπάθησαν να παραδώσουν το λαό και τον τόπο σιδηροδέσμιους στους δανειστές, φεύγουν γιατί εκπροσωπούν και συμβολίζουν ένα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Βουλιάζει το «τρίγωνο της αμαρτίας», οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι αποτελούν δεσμεύσεις που θα αλλάξουν την πορεία των εξελίξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν τα βρήκαν για να συγκυβερνήσουν αλλά έχουν πολλά κοινά!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε