Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας: Η Deutsche Bank μάς έδινε 14 εκατ. ευρώ κι εσείς δώσατε άδειες στους κολλητούς

Τσίπρας: Η Deutsche Bank μάς έδινε 14 εκατ. ευρώ κι εσείς δώσατε άδειες στους κολλητούς

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα των αγροτών, αλλά και των ξέρων επενδυτών.

“O πρωθυπουργός δεν εχει κατανοήσει το πρόβλημα του αγροτικού κόσμου. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, βρίσκονταν πάνω στα τρακτέρ και έδιναν υποσχέσεις τύπου “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”. Όσα ακούστηκαν είναι πολύ λίγα για να απαντήσουν στην αγωνία των αγροτών, που αναρωτιούνται αν θα παραμείνουν στην Περιφέρεια και αν θα έχουν εισόδημα από την αγροτική παραγωγή. Δεν ειναι απάντηση, τα φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν στην ελληνική επικράτεια”.

Και συνέχισε: “Έκριναν ότι το μέλλον της χώρας είναι η ανάπτυξη με τα δάνεια και όχι με τον πρωτογενή τομέα. Δεν σας άκουσα να πείτε κουβέντα για το τι έχει επιφέρει αυτή η κοινή αγροτική πολιτική στον αγροτικό τομέα. Οδηγήσατε τους αγροτές σε μια κουλτούρα μη παραγωγικότητας”.

“Το ερώτημα είναι το εξής: Θέλουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε πρωτογενή παραγωγή; Να απαντήσετε στην κραυγή αγωνίας των αγροτών που διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή και εισόδημα”.

Και πρόσθεσε: “Μιλάνε για ανάπτυξη εκείνοι που έχουν καταργήσει κάθε προοπτική για ανάπτυξη. Αυτοί που προκαλούν ύφεση και ανεργία. Το μόνο που αναπτύσσει ο κ.Σαμαράς είναι πολιτική κατά της ανάπτυξης. Πήγατε μέχρι το Κατάρ, αλλά όχι μέχρι τη Λάρισα και την Κρήτη για να κουβεντιάσετε με τους αγρότες. Ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά αγώνας για την ίδια την ανάπτυξη”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και σε αυτά που έχουμε. Πρώτα από όλα από τον εθνικό πλούτο και τους ανθρώπους που τον παράγουν. Γιατί χωρίς αυτούς ή με σκλάβους αυτούς, δεν παράγεται πλούτος. Παράγεται μόνο πλούτος για δανειστές και δυνάστες μας”.

“Θέλουμε επενδύσεις από εξωτερικό και τις χρειαζόμαστε. Αλλά χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές. Κι εσείς θέλετε να προσελκύσετε πειρατές. Η δική σας πολιτική έδιωξε τους επενδυτές, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους. Η Deutche Bank ήταν έτοιμη να χρηματοδοτήσει 14 εκατομμύρια ευρώ την  Deutche Oil για να επενδύσει στην Ελλάδα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά δεν πάιρνουν την άδεια, γιατί οι άδειες πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους”.

“Εμείς προτείνουμε να  επαναφέρουμε τον κατώτερο μισθό και την κατώτερη σύνταξη στα επίπεδα που ήταν πριν. Το τολμάτε; Να δώστε φτηνό ρεύμα, να μειώσετε το ΦΠΑ, να κοστίζει το πετρέλαιο τουλάχιστον όσο κοστίζει στον Ισπανό ή το Γάλλο αγρότη. Αν αυτά δεν τα τολμάτε, μην μας κάνετε μαθήματα για την ανάπτυξη. Όλα όσα αποφασίζετε είναι εναντίον της ανάπτυξης. Μην ψάχνετε να βρείτε ηθικούς αυτουργούς γιατί έσεις είστε που σκοτώνετε την ανάπτυξη. Μην παριστάνετε τον σωτήρα του λαού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς στη Βουλή: H Philip Morris θα αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού για τα επόμενα τρία χρόνια

Τσίπρας: Οι προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των κολλητών δίνουν και παίρνουν

 

Τσίπρας: “Έαλω” το σχέδιο “Αθηνά”

 

Τσίπρας: που είναι ο Σαμαράς;


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε