Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τσίπρας: “Κωμωδία κατάντησε ο ανασχηματισμός”

«Κάθε τραγωδία έχει βέβαια και τις δικές της στιγμές κωμωδίας», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τον ανασχηματισμό.

Στη συνέχεια τόνισε πως «Μια κυβέρνηση που κάνει εννέα μέρες να αλλάξει έναν υπουργό, φανταστείτε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι στην προσπάθεια να σώσει τη χώρα απ΄ αυτή την οικονομική κρίση και να διαχειριστεί το PSI».

«Η ουσία όμως παραμένει και η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά το ότι αλλάζει υπουργούς, είναι μια κυβέρνηση που παίρνει τη βαριά ιστορική ευθύνη να οδηγεί την κοινωνία στη χρεοκοπία και την ελληνική οικονομία στα πρόθυρα της διάλυσης» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε στη Νέα Ιωνία με τον δήμαρχο Ηρακλή Γκότση, εξέφρασε τη στήριξή του στο κίνημα των παραγωγών για απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων, λέγοντας ότι πρόκειται για «ένα πρότυπο αυτοοργάνωσης, ένα πρότυπο αυτοδιαχείρισης, που σπάει τα δεσμά της αισχροκέρδειας, που σπάει τα δεσμά που θέλει να επιβάλλει αυτό το σύστημα της γενικευμένης εκμετάλλευσης στους παραγωγούς, τη στιγμή που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά και ο μικρομεσαίος αγρότης και παραγωγός στενάζει».

Επίσης ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε την προσπάθεια πολλών δήμων και δημοτικών αρχών να ενισχύσουν τη δυνατότητα παραγωγών- καταναλωτών «να σπάσουν τα δεσμά και σε τελική ανάλυση να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιβίωσης για τους παραγωγούς, αλλά και φτηνής πρόσβασης σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στους καταναλωτές».

Ο κ. Γκότσης από την πλευρά του τόνισε ότι ο δήμος Νέας Ιωνίας θεώρησε ότι έχει υποχρέωση και καθήκον να στηρίξει και τους παραγωγούς και παράλληλα να βοηθήσει να έχουν οι καταναλωτές φτηνότερα προϊόντα. Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, ο δήμος συμμετέχει σε αυτό το κίνημα, σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ανέφερε μάλιστα, ότι χθες, πρώτη ημέρα, κατατέθηκαν πάνω από 600 αιτήσεις για πατάτες και λάδι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε