Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Ο Παπαδήμος με διαβεβαίωσε για εκλογές στις 29/04 ή 6 Μαΐου

Για την πορεία του PSI και την πορεία προς τις εκλογές, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας που είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως “οργανωμένη χρεοκοπία” το PSI και είπε ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό την “έντονη ανησυχία” του για την πορεία της οικονομίας, “κυρίως για την ήδη ειλημμένη απόφαση για νέα μέτρα ύψους περίπου 16 δισ. ευρώ που θα γονατίσουν την κοινωνία και θα καταρρακώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία”.

Ο κ. Τσίπρας, όπως είπε, ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να ενημερωθεί εάν υπάρχει κάποια εμπεριστατωμένη μελέτη για τις επιπτώσεις αυτών των “νέων μέτρων” στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, προσθέτοντας πως > διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να του αποσαφηνίσει πλήρως την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες και ότι ο πρωθυπουργός τον “διαβεβαίωσε ότι η δική του πρόθεση είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου”.

“Αν πρόκειται απλά για μια απόκλιση εβδομάδας, φαντάζομαι κανείς δεν έχει να θέσει κάποιο ζήτημα”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς εάν του έθεσε θέμα ο πρωθυπουργός αναφορικά με αντιδράσεις στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “δεν είχε κανέναν λόγο να θέσει θέμα σε εμάς για τις αντιδράσεις”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του “γιατί το τελευταίο διάστημα διαμορφώνεται ένα κλίμα ποινικοποίησης της διαμαρτυρίας αλλά και ένα κλίμα που μας προϊδεάζει για προβοκάτσιες”.

Ακόμη ανέφερε ότι και ο πρωθυπουργός και οι πολίτες γνωρίζουν ότι η αριστερά και το λαϊκό κίνημα υπήρξε πάντα στην ιστορία θύμα βίαιων ενεργειών και ποτέ δεν ήμαστε εμείς που εκμεταλλευτήκαμε τη βία, την οποία την επιλέγουν τα κέντρα εξουσίας, θεσμικά και εξωθεσμικά. Υπογράμμισε δε ότι αυτή η αναφορά του δεν αφορά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και πρέπει, όπως τόνισε, να υλοποιηθούν άμεσα.

Απαριθμώντας τις, ανέφερε ότι πρόκειται για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, την “αναγκαία” διαγραφή ιδιωτικού χρέους δανειοληπτών προς τις τράπεζες και την πάγια θέση του κόμματος για απλή αναλογική.

Αναφορικά με αυτή, επεσήμανε ότι ιδιαίτερα σήμερα “που φαίνεται ότι κανέναν κόμμα δεν θα έχει υψηλότερα ποσοστά από το 20-25%, είναι αδιανόητο να πάρει το πρώτο κόμμα 50 έδρες μπόνους” και συμπλήρωσε ότι το μέτρο “νοθεύει κατάφορα τη λαϊκή βούληση”

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας έθεσε και το θέμα των όρων διεξαγωγής των εκλογών, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί το αδιάβλητο των εκλογών.

Όσον αφορά στην πορεία προς τις εκλογές, ζήτησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν δαπανηρές προεκλογικές εκστρατείες από τα κόμματα, αλλά να αξιοποιηθούν οι δημόσιες συχνότητες για την προώθηση των προγραμματικών θέσεων των κομμάτων, καθώς και να υπάρξει μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών αναμετρήσεων (ντιμπέητ) και συζητήσεων μεταξύ τους, τόσο από τους κρατικούς όσο και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε