Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας: “Ο Περισσός θα ακολουθήσει το δρόμο της ενότητας”

Τσίπρας: “Ο Περισσός θα ακολουθήσει το δρόμο της ενότητας”

Τη δημιουργία ενός “πόλου με δυνάμεις της Αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας” στον αντίποδα των προτάσεων για κυβερνητικές λύσεις τεχνοκρατών ή «ανθρώπων της αγοράς», προτείνει ο Αλ. Τσίπρας, μέσω συνέντευξής του στην Free Sunday.

Για το άνοιγμά του προς το ΚΚΕ, λέει πως «αργά ή γρήγορα, ο Περισσός θα ακολουθήσει τον δρόμο της ενότητας μπροστά στην κατάσταση, που διαμορφώνεται».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να απέχει από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως έχει τη συνείδησή του καθαρή και πως παρότι συμφωνεί με το πνεύμα της παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, «οι υπεύθυνοι για τα σημερινά χάλια έχουν ονοματεπώνυμο». «Η Αριστερά, τελικά, στο σύνολό της δεν αυτοπαγιδεύτηκε σε μια συνάντηση προκατασκευασμένης αλλά ψεύτικης συναίνεσης, σε μια πολιτικού παραλογισμού.

Για δε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΔΝΤ και να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, σημειώνει πως σ΄αυτό το σενάριο «δεν υπάρχει τίποτα εφιαλτικό. Εφιαλτικό είναι να πετάς στον Καιάδα της κερδοσκοπίας, μισθούς, συντάξεις και ανθρώπινες ζωές».
Υπογραμμίζει, τέλος, την ανάγκη για «κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, μπροστά στην κατάσταση, που διαμορφώνεται σήμερα», διευκρινίζοντας πως «η μόνη διέξοδος είναι η δημιουργία ενός νέου πόλου, με δυνάμεις της Αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας, που θα αμφισβητήσει ευθέως τον παραδοσιακό δικομματισμό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε