Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας: “Ο Σαμαράς είναι ζαλισμένος γιατί βλέπει να του κουνάνε το μαντήλι οι ψηφοφόροι”

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα μετά την ομιλία του Α. Σαμαρά στη Βουλή, όπου επέκρινε την Αριστερά για τη στάση της και τις θέσεις που διατυπώνει.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει μία ιερή συμμαχία Γιούνκερ, Βενιζέλου, Σαμαρά για την αναχαίτιση της Αριστεράς. Το πρόβλημά του είναι ότι ως ηγέτης της Κεντροδεξιάς ξέρει πως πρέπει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Η Αριστερά δεν κουνά σε κανέναν το δάχτυλο. Απλά ο κ. Σαμαράς είναι ζαλισμένος, γιατί βλέπει να του κουνάνε μαντίλι οι ψηφοφόροι του, που τον στήριξαν και τον πίστεψαν. Έχει κάνει περισσότερες υποχωρήσεις και από τον κ. Παπανδρέου, που ήταν πρωθυπουργός. Φανταστείτε τι θα γίνει αν είναι πρωθυπουργός».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από την εξουσία, γιατί δεν ήθελε να εφαρμόσει ένα προειλημμένο σχέδιο, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου υλοποίησε προειλημμένες αποφάσεις, ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, που αρνήθηκε να εφαρμόσει ο Καραμανλής και γι’ αυτό αποχώρησε. Δέχθηκε, όμως, να το εφαρμόσει ο Παπανδρέου».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε εναλλακτικές λύσεις πριν καταφύγει στο ΔΝΤ. «Στην Κύπρο ο κ. Χριστόφιας κατάφερε να δανειστεί 2,5 δισ. ευρώ, το 30% του ΑΕΠ της, από τον κ. Πούτιν, για να μην προσφύγει στο ΔΝΤ», είπε ο κ. Τσίπρας.

Εξέφρασε αμφιβολίες αν θα γίνουν εκλογές σύντομα, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του ΚΚΕ. «Δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του, δεν το ενδιαφέρει λέει η εξουσία και μιλά αόριστα για λαϊκή κυριαρχία».

Εξάλλου, για τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν μπορείς να κάνεις καταγγελίες και μετά να λες ότι περίπου θα εφαρμόσω τα ίδια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε