Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσίπρας: Όχι στον Σαμαρά – Βλέπει θετικά την πρόταση του Κουβέλη

Τσίπρας: Όχι στον Σαμαρά – Βλέπει θετικά την πρόταση του Κουβέλη

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως με τη Νέα Δημοκρατία είναι στον αντίποδα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία.

Μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Σαμαρά στο πλαίσιο των διεργασιών για σχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε από την Κουμουνδούρου ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, όπως τόνισε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι τελείως διαφορετικό με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με ένα κόμμα που έχει υπογράψει και το δεύτερο μνημόνιο.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η βασική του επιδίωξη είναι να υπάρξει μία συνεργασία πρωτίστως των δυνάμεων της Αριστεράς. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να λάβει ο ίδιος διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτσι ώστε να προσεγγίσει το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ για αρχή, αλλά και τότε τα “κουκιά” δεν φτάνουν.

Φυσικά, ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τον εκλογικό νόμο τον οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο, λέγοντας πως τον δυσκολεύει.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε προειδοποίηση προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας να μην προχωρήσουν όπως είπε, σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Μετά και τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Κουβέλη και την πρόταση του δεύτερου, πηγές από την Κουμουνδούρου διαρρέουν πως βλέπουν θετικά την πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε