Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: Στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει μνημόνιο

Τσίπρας: Στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει μνημόνιο

“Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζωνη” είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλα πρόσθεσε πως “χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε”.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “ανόητη κινδυνολογία” την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επιστροφή στη δραχμή, η οποία -όπως είπε- “εξυπηρετεί μόνο τους κερδοσκόπους και αποσταθεροποιεί την οικονομία”.

Για τη δανειακή σύμβαση είπε οτι είναι ανάγκη να την αναθεωρήσουμε και να την επαναδιαπραγματευτούμε ενώ σε ο,τι αφορά το μνημόνιο τόνισε ότι το ακυρώνει ο λαός με την ψήφο του και “τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης”. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, καθώς στόχος του είναι η ανάπτυξη.

Πρόσθεσε πως τα χρήματα του παίρνει η Ελλάδα δεν πρέπει να πηγαίνουν πλέον μόνο στους τόκους και τις τράπεζες, αλλά στην ανάπτυξη. Επισήμηανε πβς δεν είπε ποτέ ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα είναι δύσκολος αλλά με προοπτική. “Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, οι αγορές θα ψάχνουν τον επόμενο και ανέφερε χαρακτηριστικά “εγώ προεξοφλώ ότι δεν πρόκειται (η ΕΕ) να μας πει φύγετε και δε σας δίνουμε δεκάρα”. Ωστόσο, είπε ότι αν μας πουν κάτι τέτοιο “θα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους”. Ο ένας θα είναι να μην πληρώνουμε τις κοινωνικές ανάγκες του κράτους (μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία κτλ) και ο άλλος να μην πληρώνουμε τους πιστωτές. Όπως είπε, αν συμβεί αυτό “θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε τις πληρωμές στους πιστωτές”.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει όλες τις αλλαγές στα εργασιακά, θα στηρίξει τους αδύναμους και όσους επλήγησαν από το κούρεμα του χρέους, ενώ επισήμανε ότι όσοι βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό θα πρέπει πρώτα να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και να έχει ελεγχθεί το πόθεν εσχες. Σημείωσε ότι πρέπει να αποκτήσουμε περιουσιολόγιο και να φορολογείται ο καθένας ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα.

Διαβάστε

Ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα προτείνει η ΝΔ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε