Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Θα δώσουμε το 20% του μισθού μας σε όσους έχουν ανάγκη

Τσίπρας: Θα δώσουμε το 20% του μισθού μας σε όσους έχουν ανάγκη

Η χώρα οδηγείται σε κοινωνικό κραχ το Φθινόπωρο είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και προανήγγειλε παρακράτηση του 20% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις κοινωνικές δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

“Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό με ανακοινώσεις παιδικής χαράς, όπως αυτές που βγάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης”, είπε ο κ. Τσίπρας στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να απαιτήσει άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ετοιμάζει νέα μέτρα, νέες οριζόντιες περικοπές αμέσως μετά τη θερινή ραστώνη και κατηγόρησε τα τρία κόμματα για πολιτική απάτη, καθώς δεν τηρούν πλέον ούτε το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης.

«Η οργή και η απόγνωση των πολιτών της χώρας δεν τους απασχολεί» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι την κυβέρνηση την απασχολεί μόνο η Τρόικα.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για θυσία της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον «Μολώχ της διαπλοκής», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκμεταλλευθεί τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης αποκόβοντας ένα κακό κομμάτι της Αγροτικής. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσουν το καλό κομμάτι σε μια υποδεέστερη τράπεζα, είπε, αποκαλώντας το ένα προμελετημένο έγκλημα. «Η διαπλοκή και οι υπηρέτες τους θα μας βρουν μπροστά τους» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του να βρισκονται σε εγρήγορση και να μην αφήσουν την κυβέρνηση «σε χλωρό κλαρί».

«Αυτός ο Αύγουστος θα έχει ειδήσεις, σκληρές ειδήσεις», είπε και σημείωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που δίνει ο κανονισμός της Βουλής για να ανταποκριθεί στην λαϊκή ετυμηγορία.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρεών των δανειοληπτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να εκχωρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το 20% υπέρ του κόμματος και ένα ακόμα 20% του μισθού τους για τις κοινωνικές δραστηριότητες του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλέγει γραμματείς η ΝΔ

Χρυσή Αυγή κατά Ρέσλερ: «Εμείς δεν είμαστε ούτε Γερμανοί ούτε Βιετναμέζοι»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε