Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας: Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και δεν έχει Μπαλτάκους που συνομιλούν κρυφά με την Χρυση Αυγή για να κρατηθούν στην εξουσία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.

“Σημαντική ημέρα η σημερινή γιατί πρώτη φορά εκλογικός νόμος κατατίθεται με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και βρίσκεται πέρα από σκοπιμότητες που η κυβερνητική πλειοψηφία προσδοκά. Η ψήφος στα 17 αποτελεί κίνητρο για τους νέους και τις νέες να μην ενδώσουν στην αποπολιτικοποίηση, αλλά να βγουν μπροστά παίρνοντας την ζωή τους στα χέρια τους. Παρά τα προσκόμματα και τις αντιδράσεις του κατεστημένου προχωρά η πρωτοβουλία για νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, που θα γίνει παρά τις αντιδράσεις. Μέρος της ακραίας συμπεριφοράς σας ίσως να οφείλεται στη μεγάλη νευρικότητα που δείχνουν αυτές τις μέρες αυτοί οι κύκλοι”, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Κύριε Μητσοτάκη πώς προδικάζετε ότι θα βρείτε 200 ψήφους στην επόμενη Βουλη για να καταργήσετε τον εκλογικό νόμο; Θα συνεργαστείτε με την Χρυσή Αυγή;”, ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και “είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε μέλλον απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος, να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα”.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση ο πρωθυπουργος είπε πως “πρέπει να έχει στόχο την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημοσίων αγαθών, την κατοχύρωση της ισοτιμίας της ψήφου, την ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής και την ενδυνάμωση του Κοινοβουλίου.

Να συνειδητοποιήσουμε ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος που ξεκίνησε το ’74 και είχε τα στοιχεία του δικομματισμού που γνωρίσαμε. Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κόμματα του 40% δεν υπάρχουν σήμερα”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Απο έναν άγονο δικομματισμό του παρελθόντος, μπορούμε να περάσουμε σε ένα γόνιμο διπολισμό με κυβερνήσεις συνεργασίας”, σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε, επίσης, ότι στις 21 Μαΐου 2009 η κ. Μπακογιάννη κατά την διάρκεια παρουσίασης βιβλίου είχε καταθέσει την άποψη για ψήφο στα 16, “το καταθέτω στα Πρακτικά”.

“Κύριε Μητσοτάκη εξαντλήσατε όλες τις προσπάθειες για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Όταν μετά από μήνες προσπαθειών αποφασίσαμε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, υιοθετήσατε το αίτημα της διαπλοκής για εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συμπληρωσε: «Να φύγουμε εμείς για να γλιτώσουν αυτοί. Να είστε βέβαιοι ότι ούτε εμείς θα φύγουμε, ούτε αυτοί θα γλιτώσουν. Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού”.

“Η δίκη της Siemens θα γίνει και θα υπάρξει δικαστική απόφαση”, τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε