Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τσίπρας: Θα παραστεί σε συζήτηση για το σχέδιο αλλαγής της Ευρώπης

Τσίπρας: Θα παραστεί σε συζήτηση για το σχέδιο αλλαγής της Ευρώπης

Σε ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες με αντικείμενο “ένα σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση” θα λάβει μέρος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από κοινού με προσωπικότητες από τον χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Τη συζήτηση, με τίτλο «Τhe Missing Scenario – Αn Alternative for Europeans», διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus)του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή μεταξύ άλλων την πρόσφατη δημοσίευση της «Λευκής Βίβλου» που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα πέντε σενάρια του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συζήτηση θα έχει ως επίκεντρο «το σενάριο που λείπει» και το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης. Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό το λόγο αναμένεται να λάβουν ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στην ευρωβουλή Τζιάνι Πιτέλα, η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στην ευρωβουλή Σκα Κέλλερ, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Βαλλονίας Πολ Μανιέτ, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Μπενουά Αμόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ κ.α.

Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) είναι μία κοινή προσπάθεια Ευρωβουλευτών που προέρχονται από 3 πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με σκοπό να αναζητηθούν κοινές λύσεις “για μία άλλη Ευρώπη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, με ανάπτυξη και δικαιώματα για όλους και όλες”. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε