Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας: Τι είπα στον Σόιμπλε

Τσίπρας: Τι είπα στον Σόιμπλε

«Διευρύναμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο κι αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός έκανε το ίδιο στις συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Τα θέματα του κατοχικού δανείου, της παράδοσης της δικογραφίας Χριστοφοράκου στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και των ανθρωπιστικών συνεπειών από την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και στις επαφές που είχε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε αν η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ποτέ, στις δικές της επαφές με τις γερμανικές αρχές, έστω κάποιο από αυτά.

«Στις συναντήσεις που είχαμε με την γερμανική πολιτική ηγεσία διευρύναμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης, θέτοντας το θέμα του κατοχικού δανείου. Ζητήσαμε από τη γερμανική κυβέρνηση να συμβάλει στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, αποστέλλοντας στην ελληνική δικαιοσύνη τη δικογραφία Χριστοφοράκου, που βρίσκεται στα γερμανικά δικαστήρια, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση της Siemens.

Και αναδείξαμε τα αδιέξοδα της τριετούς εφαρμογής του μνημονίου, που έχουν οδηγήσει τη χώρα μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο κ. Τσίπρας από το Βερολίνο.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό: «Αναρωτιέμαι, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε άραγε ποτέ έστω κάποιο από αυτά τα θέματα στις επαφές και στις συναντήσεις της, τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, που είχε ο κ. Σαμαράς με την κ. Μέρκελ; Η μήπως η αντίληψή τους για την διαπραγμάτευση είναι ότι λέμε πάντα στους εταίρους μονάχα αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν; Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε Τσίπρας:Η μονομαχία των ξεροκέφαλων

Ο Τσίπρας έθεσε το θέμα Χριστοφοράκου και κατοχικού δανείου στον Σόιμπλε

Τι κρύβουν τα SMS στο κινητό της Μέρκελ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε