Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας: “Τιμωρείστε τους θρασύδειλους Σαμαρά και Βενιζέλο”

Τσίπρας: “Τιμωρείστε τους θρασύδειλους Σαμαρά και Βενιζέλο”

“Μόνο εμείς μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση και να σηκώσουμε ψηλότερα το ανάστημα του λαού μας.Θα πετύχουμε την ιστορική ανατροπή” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συγκέντρωση, πρώτη ξεκίνησε να μιλάει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σοφία Σακοράφα λίγο πριν τις 21:00. Η ομιλία του Α. Τσίπρα ξέκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 21:00.

Υποψήφια βουλευτής Σοφία Σακοράφα

Δείτε το βίντεο με την είσοδο του Α. Τσίπρα

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε ο κόσμος με την ψήφο του να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες, αυτούς που τόσο καιρό τρομοκτατούν τον ελληνικό λαό. “Εμείς δε θα σας προδώσουμε ποτέ, δε θα σας πούμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά” δήλωσε. “Θα διεκδικήσουμε τα συμφέροντα και τα διακαιώματα του λαού μας και όχι τα ξένα συμφέροντα. Θα προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Σας λέμε όμως με ειλικρίνεια, όσο πιο δυνατός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη, τόσο πιο αυτοδύναμος θα είναι ο λαός μας. Με μεγάλη σαφήνεια λέμε στον ελληνικό λαό πως σε όποια θέση κι αν βρεθούμε την Κυριακή, θα αγωνιστούμε κατά του μνημονίου. Λέμε ναι στο ευρώ μ’ ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης”.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και προς Σαμαρά και Βενιζέλο. Τους κατηγόρησε ότι παρέδωσαν τη χώρα στους ξένους.

“Το πολιτικό κλίμα αλλάζει και αυτό φοβάται η κ. Μέρκελ. Από Δευτέρα θα έχει κάποιους απέναντί της που δε θα λένε ναι σε όλα. Αυτη η μεγάλη αλλαγή που ξεκίνησε από την Ελλάδα και θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη, δε φοβίζει μόνο την κ. Μέρκελ αλλά και τον κ. Σαμαρά. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μας έλεγαν τοσο καιρό ότι δε γίνεται καμία διαπραγμάτευση και τώρα ζητούν τη ψήφο του λαού για να επαναδιαπραγματούν, δηλαδή ότι δεν έκαναν τότε.  Με τις δικές μας πλάτες κάνουν τους τσάμπα μάγκες στην Ευρώπη. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική θα έρθει η καταστροφή του λαού μας. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν κοινό πρόγραμμα που είναι η συνέχιση του μνημονίου. Έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί για νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων. Τιμωρείστε τους θρασύδειλους που οδήγησαν τη χώρα σε ναυάγιο. Υπέγραψαν αύξήσεις στα τιμολόγια των  ΔΕΚΟ, στα εισιτήρια των ΜΜΜ και πλήθος ιδιωτικοποιήσεων. Όλα αυτά θα έρθουν από Δευτέρα αν πάρουν πάλι την εξουσία”.  Συνέχισε λεγοντας “Εμείς είμαστε ελεύθεροι, δεν έχουμε δεσμευτεί και υπογράψει για τίποτα γι’ αυτό είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, μόνο ο ισχυρός λαός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση”. Σχετικά με το ζήτημα των αστυνομικών δυνάμεων τόνισε “θα αποσύρουμε τους αστυνομικούς από τα πολιτικά γραφεία και από την προστασία διαφόρων μεγάλων δημοσιογράφων και θα τους τοποθετήσουμε στις γειτονιές, εκεί που παράγεται το έγκλημα”.

“Από Δευτέρα το κράτος επιστρέφει στο λαό, τελειώνουμε με τα ρουσφέτια και τις μίζες και τα σκάνδαλα” τόνισε. “Μόνο εμείς μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση και να σηκώσουμε ψηλότερα το ανάστημα του λαού μας.Θα πετύχουμε την ιστορική ανατροπή. Ευχαριστούμε τους διανοούμενους τηνς Ευρώπης για την αλληλεγγύη τους! Ευχαριστούμε όσους φώναξαν -Είμαστε όλοι Έλληνες- και μας στήριξαν! Καλή δυνάμη!”. Η ομιλία του Α. Τσίπρα ολοκληώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 22:00.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε κρατώντας σημαίες για να παρακολουθήσει την ομιλία στην πλατεία Ομονοίας ξεπέρασε και την πλατεία Κοτζιά. Εκτιμάται ότι τα άτομα που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τις 8.000.

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ομιλία του Α. Τσίπρα κάλυψαν πάρα πολλά ξένα μέσα.

Ξένα Πρακτορεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας το πρωί: “Δεσμεύομαι για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη” – Τσίπρας το βράδυ: Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Δε λέμε “ευρώ και ξερό ψωμί” 

Reuters: Τελεσίγραφο της Γερμανίας στη νεα ελληνική κυβέρνηση: Έχετε 100 ημέρες αλλιώς GAME OVER!

Σαμαράς στην ΟΝΝΕΔ: “Ο Α. Τσίπρας παίζει με την Ελλάδα”

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 25% δίνουν μάχη για την πρωτιά – Πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές βγήκε 2ος!

Με κομμένη την ανάσα! Όλη η Ευρώπη στο πόδι για τις ελληνικές εκλογές! – Ο Όλι Ρεν δεν πάει στους G20 στο Μεξικό για να μην είναι μακριά!

Τσίπρας: «Υπόσχομαι αίμα και δάκρυα όπως ο Τσόρτσιλ αν…»

Τσίπρας: Δεν είναι φετίχ το νόμισμα

Ο γιος της Γιάννας με άρθρο του ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε