Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τσίπρας για Παπαδήμο και Ταμβακάκη: Aδίστακτοι και τυχοδιώκτες παίζουν πολιτικά παιχνίδια

Τσίπρας για Παπαδήμο και Ταμβακάκη: Aδίστακτοι και τυχοδιώκτες παίζουν πολιτικά παιχνίδια

Επίθεση σε δυο πρόσωπα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Κατ΄αρχήν επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που φέρεται από το πρακτορείο Reuters να ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ. (διαβάστε την είδηση) Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.

Δεύτερος στόχος του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης με αφορμή την έκθεση της τράπεζας που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα και περιέγραφε με δραματικούς τόνους τι θα συμβεί αν βγούμε από το ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας είπε: “μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι”.

Για τον Απόστολο Ταμβακάκη είπε:

“Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ”.

Και συνέχισε: “Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

REUTERS: Ο Λ.Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ! – Διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός

Εθνική Τράπεζα:Να τι θα συμβεί αν βγούμε από το ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε