Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

«Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε εκλογές πριν το ‘19»

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αυτή είναι η εκτίμηση του Τάκη Θεοδορικάκου, πολιτικού αναλυτή και συμβούλου στρατηγικής και επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Θεοδωρικάκου. Όπως τονίζει, ο αρχηγός της ΝΔ πήγε στη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ ως πρόεδρος του κόμματος και επέστρεψε ως εν δυνάμει πρωθυπουργός.

«Οι εκλογές είναι κοινωνική και εθνική ανάγκη» λέει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Τάκης Θεοδωρικάκος και εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. «Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε το σημείο επιστροφής. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή. (…)Δεν βγαίνει από την κρίση η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που έχει αποδοχή 10% στον ελληνικό λαό. Θα αναγκαστούν να πάνε σε πρόωρες εκλογές πολύ πριν από το τέλος της τετραετίας και προτού ομολογήσουν ότι οδηγούν την Ελλάδα στην ανάγκη και νέου μνημονίου», λέει.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας, για το οποίο μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. «Οι μετρήσεις δείχνουν πλέον πολύ μεγάλη υπεροχή της Ν.Δ. Οι εισροές από τα άλλα κόμματα αυξάνονται. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι κυβέρνηση με ισχυρή εντολή υπέρ των μεταρρυθμίσεων», είπε. Προανήγγειλε δε άνοιγμα στο Κέντρο, λέγοντας (μετά από ερώτηση πως θα γίνει η διεύρυνση αυτή): «Ο Μητσοτάκης είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής πολιτικός του μέτρου, αλλά και τολμηρός όπου επιβάλλεται να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις. Στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος θα ενώσει τους Έλληνες, από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και τους πολίτες που δεν έχουν πολιτική ταυτότητα. Θα καταργήσει στην πράξη τον διχασμό στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε για να κυβερνήσει. Αυτό θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε