Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας κατά Αλαβάνου: Στο καράβι δεν μπορούν να ταξιδεύουν μόνο α’ θέση

Επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο μέσω συνέντευξής του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την άρνηση του πρώτου να “κατέβει” στον δήμο Αθηναίων με το ΣΥΡΙΖΑ και την θέση ανεξάρτητης υποψηφιότητας.

“Στο καράβι της Αριστεράς κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ταξιδεύουν μόνο στην πρώτη θέση και μάλιστα γαντζωμένοι σε καρέκλες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είναι το χείριστο μήνυμα προς τον κόσμο που υποφέρει” τονίζει ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι “η κοινωνία υποφέρει και εμείς οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα”. “Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει ούτε με προσωπικούς σχεδιασμούς ούτε με κυβερνητικά φλερτ” τονίζει, μιλώντας στο ΒΗΜΑ.

Στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς υποψήφιους “διαφωνούντες” αναφέρει: “Στο ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότερες δυνάμεις συμφωνούμε στη στρατηγική της ενότητας της Αριστεράς και της συνάντησης με ευρύτερες δυνάμεις από το σοσιαλιστικό χώρο. Όσοι συμφωνούμε σε αυτή τη στρατηγική θα προχωρήσουμε μαζί ανεξάρτητα από τις επιλογές προσώπων, επιλογές για τις οποίες εμείς εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για ενωτικές λύσεις”.

Σε ερώτηση τι απαντά σ΄αυτούς που τον έχουν επικρίνει ότι δεν ξεκαθάρισε τις σχέσεις του, εδώ και ένα χρόνο, με τον Α. Αλαβάνο, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι “αποδεικνύεται ότι υπήρχε εδώ και καιρό σχεδιασμός για ξεχωριστή πορεία. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για αποφυγή των δυσάρεστων εξελίξεων” και αναφέρει τις εναλλακτικές προτάσεις που έκανε στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι το χειρότερο για την κοινωνία θα είναι να βγει η κυβέρνηση αλώβητη από τη δοκιμασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, για δε την ΝΔ τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση “δεν μιλά για σπάσιμο του Μνημονίου, αλλά αντίθετα ζητάει να απαλλαγούμε από αυτό μέσω μιας βίαιης προσαρμογής στους όρους που αυτό θέτει”. Το οικονομικό της πρόγραμμα περιγράφει μια σαφή διέξοδο από την κρίση, υποστηρίζει και σημειώνει ότι “είναι στον αντίποδα της δικής μας στρατηγικής και βρισκόμαστε σε διαρκή σύγκρουση”.

Ερωτώμενος αν πιστεύει ότι έρχονται και νέα μέτρα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν το αποκλείει, σημειώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι και γι’ άλλα Μνημόνια, αφού “δεν υπάρχει όριο στη λεηλασία, το όριο είναι η φυσική αντοχή των ανθρώπων,αλλά και η έμπρακτη ρήξη στην κάλπη με την κυβερνητική πολιτική”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε