Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας προς Σαμαρά: Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα της συνάντησης των τριών αρχηγών. Εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό.

Με κεντρικό σύνθημα «Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής. Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία», ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε: “απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής: Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα, φτάνει πια, ο λαός μίλησε, η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής” και πρόσθεσε: “Ως εδώ η καταστροφή, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας”.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας “αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη. Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι’ αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε.Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό”.

“Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια”, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, “στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος. Απομονώσατε και διαπομπεύσατε τη χώρα διεθνώς. …Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας”.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και στην γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ που εξέφρασε την στήριξή της στον πρωθυπουργό, λέγοντας “κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κ. Μέρκελ να σταματήσει “τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας” γιατί όπως είπε, “η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας”. Αλλά σήμερα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό».

“Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής”, είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης όχι μόνο για το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι απόψε στο Σύνταγμα υπογράφει με το λαό “δεσμευτικό συμβόλαιο”.



Ειμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους.

Διαβάστε

Απέραντο εργοτάξιο το Σύνταγμα για την αποψινή ομιλία Τσίπρα – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργός της εκτροπής ο Σαμαράς

“Η ΕΡΤ δεν πωλείται” – Εντυπωσιακή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Tι προβλέπει το Σύνταγμα για τις πρόωρες εκλογές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε