Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας σε Σαμαρά: “Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με την δήλωση ότι «οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από την κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά, ότι τελικά λέει όχι στην δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας , μιλώντας απόψε στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε ακόμη πιο έντονα τη θέση του για εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή».

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και κινήθηκε για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της διεθνούς πίεσης , ενώ χαιρέτησε τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του φασιστικού κόμματος.

“Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μείνει στην ιστορία”

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το σκηνικό που δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δολοφονία του Παύλου (Φύσσα) θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα» και πρόσθεσε ότι το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα.

Στην μακρά επίθεσή του προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η οργή για την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, «είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που χρηματοδότησαν, , στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της αριστεράς».

Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, είπε ο κ. Τσίπρας, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος και ότι δεν άλλαξε μυαλά ο κος Σαμαράς και οι συνεργάτες του, αλλά αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση και σε αλλαγή στρατηγικής.

“Μεγάλη νίκη της δημοκρατίας η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής”

Χαιρετίζοντας την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης, κάτι που όπως είπε, αποδεικνύει ότι οι αγώνες, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη η δικαιοσύνη να βάλει απερίσπαστη βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Να αποκαλυφθούν και να κοπούν οι δεσμοί του ναζιστικού παρακράτους με το κράτος. Να αποξηλωθούν οι Χρυσαυγήτικοι θύλακες στην αστυνομία, τον στρατό, την ΕΥΠ. Να καταργηθούν τα στεγανά στην Ελληνική Αστυνομία. Να καθιερωθεί και να ενισχυθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ. Να αποκαλυφθούν οι παράνομοι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα κίνημα για τη πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, που δε μπορεί παρά να έχει στη πρώτη τη γραμμή τις νέες και τους νέους, αγόρια και κορίτσια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γέννησαν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και να αλλάξει πορεία η χώρα.

Για εκλογές

Στην επίσης μακρά απάντησή του στον πρωθυπουργό για τις εκλογές ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα σημεία που έθιξε ο κ. Σαμαράς, δηλαδή στην ανάγκη για σταθερότητα, δικαιοσύνη και όχι προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η σωστή θέση είναι «σταθερότητα , δικαιοσύνη, εκλογές» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο κύριος Σαμαράς μιλάει για ένα ειδικό καθεστώς δικαιοσύνης, για ένα ειδικό καθεστώς σταθερότητας, για ένα ειδικό καθεστώς δημοκρατίας.

Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά «αντέχει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αντέχει τον περιορισμό ελευθεριών και δικαιωμάτων, αντέχει τον αυταρχισμό και την καταστολή, τα στρατόπεδα για μετανάστες, την ανοχή στους ναζί …Όλα τα αντέχει, αλλά δεν αντέχει τις εκλογές!!!»

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά ότι η δικαιοσύνη του πρωθυπουργού και όσων εκπροσωπεί είναι με δυο λόγια η πιο μεγάλη, η πιο βάρβαρη, η πιο στυγνή αδικία εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Και η σταθερότητά τους είναι η αστάθεια της κοινωνίας, η διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, το αδιέξοδο για τους νέους και τις νέες της Ελλάδας και συμπλήρωσε:.

«Γι’ αυτό λέει και όχι εκλογές.
Όπως λέει και όχι διάλογος,
Όχι δημόσια τηλεόραση,
Όχι λειτουργία της βουλής
Όχι συνάντηση των αρχηγών,
Όχι τελικά στην ίδια τη δημοκρατία»

Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση που το επιδιώξει η Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός μας λέει, ότι επειδή απείλησε με επαναληπτικές εκλογές το φίδι του Ναζισμού, «πρέπει εμείς να σας αφήσουμε ήσυχους να υπογράψετε και το τρίτο μνημόνιο που υποσχεθήκατε στους δανειστές και να ζητάμε από το λαό να σωπάσει».

Ε’ λοιπόν όχι, είπε ο κ. Τσίπρας δεσμευόμενος ότι στη προκειμένη περίπτωση της μνημονιακής ασφυξίας και της άρσης κυριαρχίας του λαού και της πατρίδας μας, οι εκλογές, θα είναι λύτρωση, θα είναι απελευθέρωση, θα είναι σωτηρία.

Θα είναι η μεγάλη και σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η νίκη του λαού μας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, από το δρόμο της μιζέριας, της ταπείνωσης και της καταστροφής, είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δριμύ “κατηγορώ” ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι κάνουν πως ξαφνιάζονται για τη Χρυσή Αυγή

Κεδίκογλου σε ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει εκλογές για να προκαλέσει πολιτικό χάος

Η σύλληψη Μιχαλολιάκου φέρνει εκλογές;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε