Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας στα αγγλικά: Ρωτούν αν μπορώ να πείσω τη Μέρκελ… Θα προσπαθήσω

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι προσπαθεί να βελτιώσει τα αγγλικά του. Και φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρνει πολύ καλά, όπως φάνηκε και από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο απολογισμός που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός.

Σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στα αγγλικά. Και η βελτίωσή του, ήταν εμφανής!

Επανέλαβε ότι ο μνημόνιο είναι νεκρό και πως όταν τον ρωτούν αν μπορεί να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ να αλλάξει πολιτική, εκείνος απαντά: Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω.
Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως «για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε», ενώ εκτίμησε πως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε στις ΗΠΑ «ανοιχτά αυτιά» που άκουσαν την εναλλακτική της πρόταση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το ταξίδι του στις ΗΠΑ με ομιλία, το πρωί του Σαββάτου στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

“Η τρόικα μας προτείνει να γίνουμε στρουθοκάμηλοι, να βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο” είπε και επανέλαβε ότι “έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Για να βγει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να σταματήσουν οι νόμοι της φυσικής. Μέχρι τότε, θα κάνουμε υπομονή; Η απάντηση είναι: μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, γιατί το πρόβλημα είναι η κ. Μέρκελ που δεν αποδέχεται ότι με ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα σωθεί ο λαός”.

Ζήτησε αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, προκειμένου «να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε: “Η Ελλάδα έχει ιδιομορφίες λόγω γεωγραφικής θέσης. Είναι πηγή εισόδου από δυο ηπείρους. Η Ελλάδα έχει γίνει σαν αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Η Χρυσή Αυγή διευρύνει την προπαγάνδα και τα ρατσιστικά συνθήματά της. Πρέπει να πείσουμε όμως τον κόσμο ποια είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων. Δεν είναι εύκολη δουλειά όταν το πρόβλημα σε ξεπερνά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβάδισμα 0,4% της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Τρίτο κόμμα οι αναποφάσιστοι και η… Χρυσή Αυγή – Υπέρ της επίταξης στο Μετρό οι πολίτες

“Ναζί κακοποιοί οι Χρυσαυγίτες, χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ”

Ο Τσίπρας έθεσε θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Τσίπρας: Το ΔΝΤ κατανοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει χωρίς κούρεμα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε